Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Şehit Annem!!!

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,810
Şehit Annem!!!

Yıl 1972.Fransızca bölümünde okuduğum için devlet tarafından 50 kişilik grup halinde Fransaya gönderilecektik.Ama hazırlıklar için önce memleketime geldim.Annem 42 yaşında 10.çocuğunu dünyaya getirmişti.Ancak durmadan kan boşalması oluyordu.Hastahanede gerekli müdahele yapılmış ancak doktorlar annemin hamilelik sırasında büyük üzüntü yaşadığından damarlarının verilen kanı tutamadığını söylüyordu.Nihayet Fransaya gitme günümüz yaklaştığından,annemin tam iyileştiğini göremeden yola çıkmıştım.11 temmuzda Sirkeci Garından Avrupa trenine binmiş 14 temmuzda Parise varmıştık.Ertesi gün staj yapacağımız Pau şehrine geçmiştik ama annemin durumunu çok merak ediyordum.O sırada en geçerli iletişim aracı mektup olduğundan hemen memleketine mektup yazdım.Gelen cevapta annemin iyiye gittiği yazıyordu.18 temmuzda korkunç bir rüya görmüştüm.Memlekete döndükten sonra annemin o gün öldüğünü öğrendim. Lise son sınıfta iken bir hikaye yazmıştım.O hikayede;şehirden uzak,kiralık bir evde oturan iki öğrencinin sabaha karşı bir kadın çığlığı duydukları ve ertesi gün bu çığlığın doğum yapan bir kadına ait olduğu ve kadının öldüğünü yazmıştım.İki sene sonra annem doğumdan ölünce bu yazdığım hikaye aklıma geldi.Adeta annemin doğumdan öleceği içime doğmuştu. Bir büyüğüm demişti ki;"annen şehit olarak öldü.Çünkü lohusa olarak ölen bir kadın,şehit olur."

Üst Alt