- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler:Hamuru için;
4 su bardağı un,
200 gr tereyağ küp küp kesildikten sonra dondurulmuş tereyağ,
1 (şekerli seviyorsanız 1,5) su bardağı şeker,
1 yumurta,
1/2 çay kaşığı kabartma tozu,
1 paket vanilya.
Şeftalili harç için;
5 adet orta boy Şeftali,
1/2 su bardağı şeker,
1/2 çay kaşığı tarçın.
Hazırlanışı:
Şeftalileri soyup küp küp doğrayın,
Geniş bir tavaya alıp üzerlerine şekeri gezdirin,
Harlı ateşte sürekli karıştırarak suyunu epey çekip kalan suyu da koyulaşana kadar pişirin,
Tarçını ekleyip karıştırın ve ateşten alın,
Hamur için un, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kapta karıştırın,
Tereyağ ve yumurtayı ekleyip iki elinizin arasında ovuşturarak ekmek kırıntısı kıvamına gelene kadar ufalayın (kesinlikle yoğurmayın),
Karışımı dondurucuya kaldırıp 10 dk. dinlendirin,
27x40 cm ölçülerinde bir fırın kabının dibini ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın,
Hamurun 2/3'lük kısmını tepsinin dibine yayın ve ezmeden hafifçe bastırın,
Şeftalili harcı üzerine yayın,
Kalan hamuru da şeftalilerin üzerine serpin,
190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
Cam ve porselen kaplar ısıyı metallere göre geç ileteceği için bunlardan kullanıyorsanız üzeri altından erken kızarabilir. Bu durumda üzerine alüminyum folyo örtüp altı kızarana kadar pişirmeye devam edin,
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyetle kalın...
4 su bardağı un,
200 gr tereyağ küp küp kesildikten sonra dondurulmuş tereyağ,
1 (şekerli seviyorsanız 1,5) su bardağı şeker,
1 yumurta,
1/2 çay kaşığı kabartma tozu,
1 paket vanilya.
Şeftalili harç için;
5 adet orta boy Şeftali,
1/2 su bardağı şeker,
1/2 çay kaşığı tarçın.
Hazırlanışı:
Şeftalileri soyup küp küp doğrayın,
Geniş bir tavaya alıp üzerlerine şekeri gezdirin,
Harlı ateşte sürekli karıştırarak suyunu epey çekip kalan suyu da koyulaşana kadar pişirin,
Tarçını ekleyip karıştırın ve ateşten alın,
Hamur için un, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kapta karıştırın,
Tereyağ ve yumurtayı ekleyip iki elinizin arasında ovuşturarak ekmek kırıntısı kıvamına gelene kadar ufalayın (kesinlikle yoğurmayın),
Karışımı dondurucuya kaldırıp 10 dk. dinlendirin,
27x40 cm ölçülerinde bir fırın kabının dibini ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın,
Hamurun 2/3'lük kısmını tepsinin dibine yayın ve ezmeden hafifçe bastırın,
Şeftalili harcı üzerine yayın,
Kalan hamuru da şeftalilerin üzerine serpin,
190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin,
Cam ve porselen kaplar ısıyı metallere göre geç ileteceği için bunlardan kullanıyorsanız üzeri altından erken kızarabilir. Bu durumda üzerine alüminyum folyo örtüp altı kızarana kadar pişirmeye devam edin,
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyetle kalın...