- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler
Hamuru için;
190 gram un
15 gram şeker
3 gram tuz
1 adet yumurta
115 gram tereyağı
1 adet limon kabuğu rendesi
30 gram krema (Çırpılmış 1 adet yumurtayı 80 grama tamamlayana kadar)
Meyveli iç dolgu için;
2 adet şeftali
300 gram incir
30 gram şeker
Yarım l
Şeftali ve İncirli Galet Nasıl Yapılır?
Şeftali ve İncirli Galet Tarifi için;
Hamuru hazırlamak için; un, şeker ve tuzu karıştırın.
Yumurtayı çırpıp 80 grama tamamlayana kadar krema ekleyin (yaklaşık 30-35 gram) ve iki malzemeyi çok iyi çırpın.
Unlu karışımı tereyağı ile karıştırın. Mikserin pedal aparatını kullanıyorsanız gerektiğinden fazla karıştırmayın, bezelye büyüklüğünde tereyağı parçaları olacaktır. Çırptığınız yumurtalı karışımdan 2 yemek kaşığı bırakarak hamura ekleyin, malzemeler dağılana kadar karıştırmaya devam edin. Ama hala iri parçalar olmalıdır.
En son olarak limon suyu ve rendesi ekleyin. Hamuru hafifçe unladığınız tezgaha alıp en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Meyveli iç dolgu için gereken tüm malzemeleri, şekerden 1 yemek kaşığı ve limon suyu hariç genişçe bir kapta karıştırın. Limon suyunu malzemeyi çok fazla sulandırmayacak kadar ilave edin. Hamuru geniş bir yuvarlak şeklinde açın. Tam ortasına iç dolgu malzemesini dökün. Kenarlarda kalan hamuru içe doğru katlayarak ortada meyveleri görünecek şekilde son şeklini verin. Meyvelerin üzerine toz şekeri serpin. Galetin kenarlarını sakladığınız yumurtalı karışımı sürün.
Fırını 200 Cye ayarlayıp 35-40 dakika pişirin. Ardından servis edin.
Hamuru için;
190 gram un
15 gram şeker
3 gram tuz
1 adet yumurta
115 gram tereyağı
1 adet limon kabuğu rendesi
30 gram krema (Çırpılmış 1 adet yumurtayı 80 grama tamamlayana kadar)
Meyveli iç dolgu için;
2 adet şeftali
300 gram incir
30 gram şeker
Yarım l
Şeftali ve İncirli Galet Nasıl Yapılır?
Şeftali ve İncirli Galet Tarifi için;
Hamuru hazırlamak için; un, şeker ve tuzu karıştırın.
Yumurtayı çırpıp 80 grama tamamlayana kadar krema ekleyin (yaklaşık 30-35 gram) ve iki malzemeyi çok iyi çırpın.
Unlu karışımı tereyağı ile karıştırın. Mikserin pedal aparatını kullanıyorsanız gerektiğinden fazla karıştırmayın, bezelye büyüklüğünde tereyağı parçaları olacaktır. Çırptığınız yumurtalı karışımdan 2 yemek kaşığı bırakarak hamura ekleyin, malzemeler dağılana kadar karıştırmaya devam edin. Ama hala iri parçalar olmalıdır.
En son olarak limon suyu ve rendesi ekleyin. Hamuru hafifçe unladığınız tezgaha alıp en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Meyveli iç dolgu için gereken tüm malzemeleri, şekerden 1 yemek kaşığı ve limon suyu hariç genişçe bir kapta karıştırın. Limon suyunu malzemeyi çok fazla sulandırmayacak kadar ilave edin. Hamuru geniş bir yuvarlak şeklinde açın. Tam ortasına iç dolgu malzemesini dökün. Kenarlarda kalan hamuru içe doğru katlayarak ortada meyveleri görünecek şekilde son şeklini verin. Meyvelerin üzerine toz şekeri serpin. Galetin kenarlarını sakladığınız yumurtalı karışımı sürün.
Fırını 200 Cye ayarlayıp 35-40 dakika pişirin. Ardından servis edin.