OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
MALZEMELER
2 tavuk göğsü kıyması
1 soğan
Tuz, İsot biber,
Kekik Pul biber
İÇ HARCI İÇİN
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 orta boy patates
Maydanoz
Pul biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kıyma haline getirdiğiniz tavuk göğsünün içine doğradığınız soğan ve baharatları ekleyin.
Bu malzemeleri robottan geçirin.
Patates, patlıcan ve kabağı yıkadıktan sonra soyun.
Küçük küçük doğrayın.
Tavada sebzeleri az zeytinyağı ile soteleyin.
Üzerine pul biber ve tuzunu serpiştirin ve karıştırın.
Borcamın içerisine tavuk kıyması harcın yarısını boşaltın.
1 cm kalınlığında borcama yayın.
Üzerine sotelediğiniz sebzeleri dökün ve kıymanın üzerine yayın.
Kıyılmış maydanozu da sebzelerin üzerine yayın.
Tavuk kıymalı harcın kalan yarısını da sebzelerin üzerine yayın.
Zeytin yağı gezdirin üzerine.
Borcamınız kapaklı ise kapağını, değil ise folyoyla borcamın ağzını kapatın.
Isıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarmaya yakın folyoyu açın arzu ederseniz üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirin.
Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve ağzını tekrar kapatarak dinlendirin.
Dilimleyerek servis yapın.
2 tavuk göğsü kıyması
1 soğan
Tuz, İsot biber,
Kekik Pul biber
İÇ HARCI İÇİN
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 orta boy patates
Maydanoz
Pul biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kıyma haline getirdiğiniz tavuk göğsünün içine doğradığınız soğan ve baharatları ekleyin.
Bu malzemeleri robottan geçirin.
Patates, patlıcan ve kabağı yıkadıktan sonra soyun.
Küçük küçük doğrayın.
Tavada sebzeleri az zeytinyağı ile soteleyin.
Üzerine pul biber ve tuzunu serpiştirin ve karıştırın.
Borcamın içerisine tavuk kıyması harcın yarısını boşaltın.
1 cm kalınlığında borcama yayın.
Üzerine sotelediğiniz sebzeleri dökün ve kıymanın üzerine yayın.
Kıyılmış maydanozu da sebzelerin üzerine yayın.
Tavuk kıymalı harcın kalan yarısını da sebzelerin üzerine yayın.
Zeytin yağı gezdirin üzerine.
Borcamınız kapaklı ise kapağını, değil ise folyoyla borcamın ağzını kapatın.
Isıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarmaya yakın folyoyu açın arzu ederseniz üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirin.
Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve ağzını tekrar kapatarak dinlendirin.
Dilimleyerek servis yapın.