OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
1 Adet havuç
3 Adet kereviz
2 Dal taze soğan
1 Kase konserve bezelye
4-5 Dal dereotu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Adet kesme şeker
1 Kahve fincanı su
Yarım limon suyu
Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Havuç ve kerevizleri temizleyip, küçük küpler halinde doğrayın.
Taze soğanları temizleyip, ince ince kıyın.
Bezelyenin suyunu süzün.
Dereotunu kıyın.
Patatesleri iyice yıkayıp diri kalacak şekilde haşlayın.
Kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
İçlerini kaşıkla oyarak çıkarıp sepet şekline getirin.
Patates içlerini küp küp doğrayın.
Patates sepetlerini tencereye dizin.
Zeytinyağını tavada kızdırıp taze soğanı sote edin.
Kereviz ve havuçları ekleyip kavurun.
Küp şeklinde doğradığınız patates içileri, bezelye, tuz, karabiber ve suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar pişirin.
Hazırladığınız karışımı patates sepetlerine doldurun.
Üzerine dereotu serpin.
1 tutam tuz serpin.
Tavada kalan suyu, limon suyu ve şekeri ekleyip pişirin.
Soğuyunca kırmızı pulbiber serpip servis yapın.
3 Adet kereviz
2 Dal taze soğan
1 Kase konserve bezelye
4-5 Dal dereotu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Adet kesme şeker
1 Kahve fincanı su
Yarım limon suyu
Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Havuç ve kerevizleri temizleyip, küçük küpler halinde doğrayın.
Taze soğanları temizleyip, ince ince kıyın.
Bezelyenin suyunu süzün.
Dereotunu kıyın.
Patatesleri iyice yıkayıp diri kalacak şekilde haşlayın.
Kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
İçlerini kaşıkla oyarak çıkarıp sepet şekline getirin.
Patates içlerini küp küp doğrayın.
Patates sepetlerini tencereye dizin.
Zeytinyağını tavada kızdırıp taze soğanı sote edin.
Kereviz ve havuçları ekleyip kavurun.
Küp şeklinde doğradığınız patates içileri, bezelye, tuz, karabiber ve suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar pişirin.
Hazırladığınız karışımı patates sepetlerine doldurun.
Üzerine dereotu serpin.
1 tutam tuz serpin.
Tavada kalan suyu, limon suyu ve şekeri ekleyip pişirin.
Soğuyunca kırmızı pulbiber serpip servis yapın.