Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sebzeli Palamut

Jade

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,562
  • MFC Puanı
    201
MALZEME:

2 orta boy palamut
1 su bardağı sıvı yağ
2 patates
1 domates
1 soğan
2 ince dilim limon
7-8 sap maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz







Sebzeli Palamut tarifi

Palamutları temizleyip takoz biçiminde dilimleyin. Geniş bir tavada kızdırdığınız sıvı yağda hafifçe renk alana kadar kızartın. Yağını süzüp ayrı bir yere çıkarın. Patatesleri soyup incecik halka biçiminde dilimleyin. Bakır hamsi tavasına veya kaim tabanlı geniş bir tavaya yarısını dizin. Üstüne kızarmış balık dilimlerini yerleştirin. Onun üzerini de patatesle örtün. Ara sıra malzemelerin üzerine tuz serpin.
Domates ve soğanı da ince halka biçiminde dilimleyin. Tavadaki malzemenin üzerine önce domates, sonra soğan dilimlerini dizin. Tekrar tuz serpin. Limon dilimlerini yerleştirin, maydanozu serpiştirin. 1 çay bardağı su ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu çektikçe azar azar sıcak su katabilirsiniz. Patates yumuşayınca ateşten alın.

NOT: Balık yemeklerini yaparken içine 2-3 defne ” yaprağı koyarsanız, inanılmaz bir lezzet ve rayiha elde edersiniz. Defneyapraklarını büyük balıkların etine de saplayabilirsiniz.
 
Üst Alt