OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Hazırlanışı:
Önce patatesleri kabuklarıyla haşlayıp, süzdürün. Kabuklarını soyup rendeleyerek bir tabağa alın. Sonra böreğin hamurunu hazırlayın. Un, sirke ve tuzu birlikte karıştırın. Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru, üzerine nemli bir bez örterek 2 saat kadar dinlendirin. Bu sırada böreğin harcını hazırlayın. İnce kıyılmış kuru soğanı bir yemek kaşığı sıvıyağla sarartın. Rendelenmiş havuç ve patatesleri, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin. 10 dakika sonra ateşten alın. Dinlenen hamuru 5 eşit parçaya ayırın. Elinizle hamuru açmaya başlayın. Elle çeke çeke çarşaf böreği gibi iyice inceltin. Sıvıyağ ekleyerek hamurun daha kolay açılmasını sağlayın. Açtığınız yufkayı dörde bölün. Her parçaya 1 tatlı kaşığı sebzeli harçtan koyup, yuvarlayarak gül böreği gibi sarın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, yağlanmış tepsiye börekleri dizin. Yumurta sarısı, yoğurt ve sıvıyağı karıştırın. Bu karışımı böreklerin üzerine sürün. 10 dakika 175 derecede ısınmış olan fırına sürerek 40 dakika pişirin. Fırından çıkınca verdiği yağı alması için üzerine kağıt havlu kapatın ve alın. Sıcak sıcak servis yapın.
Malzemeler :
Hamuru için; 5 su bardağı un 2 yemek kaşığı sirke Yeteri kadar su ( kulak memesi yumuşaklığında olacak) 1 çay kaşığı tuz İç harcı için; 1 kg patates 4-5 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy havuç 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz, karabiber Açmak için; Sıvıyağ Böreklerin üzerine sürmek için; 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Önce patatesleri kabuklarıyla haşlayıp, süzdürün. Kabuklarını soyup rendeleyerek bir tabağa alın. Sonra böreğin hamurunu hazırlayın. Un, sirke ve tuzu birlikte karıştırın. Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru, üzerine nemli bir bez örterek 2 saat kadar dinlendirin. Bu sırada böreğin harcını hazırlayın. İnce kıyılmış kuru soğanı bir yemek kaşığı sıvıyağla sarartın. Rendelenmiş havuç ve patatesleri, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin. 10 dakika sonra ateşten alın. Dinlenen hamuru 5 eşit parçaya ayırın. Elinizle hamuru açmaya başlayın. Elle çeke çeke çarşaf böreği gibi iyice inceltin. Sıvıyağ ekleyerek hamurun daha kolay açılmasını sağlayın. Açtığınız yufkayı dörde bölün. Her parçaya 1 tatlı kaşığı sebzeli harçtan koyup, yuvarlayarak gül böreği gibi sarın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, yağlanmış tepsiye börekleri dizin. Yumurta sarısı, yoğurt ve sıvıyağı karıştırın. Bu karışımı böreklerin üzerine sürün. 10 dakika 175 derecede ısınmış olan fırına sürerek 40 dakika pişirin. Fırından çıkınca verdiği yağı alması için üzerine kağıt havlu kapatın ve alın. Sıcak sıcak servis yapın.
Malzemeler :
Hamuru için; 5 su bardağı un 2 yemek kaşığı sirke Yeteri kadar su ( kulak memesi yumuşaklığında olacak) 1 çay kaşığı tuz İç harcı için; 1 kg patates 4-5 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy havuç 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz, karabiber Açmak için; Sıvıyağ Böreklerin üzerine sürmek için; 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı