Malzemeler
3 adet mezgit fileto
250 gr. karides 250 gr. midye (dondurulmuş)
1 adet soğan 2 adet defne yaprağı
Sos İçin: 2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kereviz
3 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
200 gr. gravyer peyniri
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
Üzerine:Yarım su bardağı ekmek kırıntısı Tuz
Sebzeli Deniz Ürünleri Tarifi
Balıkları küp küp doğrayalım. Bir tencereye balık, kari*des, midye ve yemeklik doğranmış soğan koyup biraz su ila*vesi ile 10 dakika pişirelim. Süzüp fırın tepsisine alalım. Yağ ve unu kavurup küp doğranmış kerevizi, havucu ekleyip kavu*ralım. Yavaş yavaş sütü ilave edip 1-2 dakika pişirelim. Ren*delenmiş peyniri ekleyip balıkların üzerine dökelim. En üste ekmek kırıntılarını döküp 200° fırında 20 dakika pişirelim
3 adet mezgit fileto
250 gr. karides 250 gr. midye (dondurulmuş)
1 adet soğan 2 adet defne yaprağı
Sos İçin: 2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kereviz
3 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
200 gr. gravyer peyniri
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
Üzerine:Yarım su bardağı ekmek kırıntısı Tuz
Sebzeli Deniz Ürünleri Tarifi
Balıkları küp küp doğrayalım. Bir tencereye balık, kari*des, midye ve yemeklik doğranmış soğan koyup biraz su ila*vesi ile 10 dakika pişirelim. Süzüp fırın tepsisine alalım. Yağ ve unu kavurup küp doğranmış kerevizi, havucu ekleyip kavu*ralım. Yavaş yavaş sütü ilave edip 1-2 dakika pişirelim. Ren*delenmiş peyniri ekleyip balıkların üzerine dökelim. En üste ekmek kırıntılarını döküp 200° fırında 20 dakika pişirelim