Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sebzeli Alabalık

  • Üyelik Tarihi
    16 Eki 2013
  • Mesajlar
    776
  • MFC Puanı
    0
Malzeme:

1200 gr’lık 1 Ad. Alabalık
2 adet Limon
2 adet Defne Yaprağı
0.5 adet Soğan
1 demet Maydanoz
1 sap Kereviz Yaprağı
1 adet Havuç
2 adet Yeşil Salata
100 gr Kornişon
1 adet Kırmızı Biber
1 adet Dolmalık Biber
2 adet Yumurta
1 tutam Karabiber
2,5 su bardağı Zeytinyağı
Tuz


Hazırlanışı:

Alabalık temizlenip yıkandıktan sonra uzun bir kaba oturtulur. Üstü örtülecek kadar su Konur. Havuç, kereviz yaprağı, 2 dal maydanoz, soğan, defneyaprakları, yarım limonun Suyu, yeteri kadar tuz ve karabiber katılır ve 15–20 dakika hafif ateşte pişirilir.
Diğer yanda yumurtalar katı olarak pişirilir. Kabukları ayıklanıp sarıları iyice ezilir. Kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiber katılarak iyice karıştırılır.
Ayıklanıp yıkanan yeşil salatalar ince ince kesilir. Kornişon tursuları ve yumurtaların Beyazları küçük parçalara bölünür ve yeşilliğe katılır. Kırmızıbiberler ile dolmalık biberler De küçük veya ince uzun parçalara doğranır ve bunlar da karışıma katılır.
Balığın eti bozulmadan gövdesindeki deri çıkarılır, servis tabağına yerleştirilir. Üzerine Yukarıda anlatılan maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımı dökülür. Tabağın Kenarı da yeşillik karışımıyla süslenir ve ayrı bir kapta bir buçuk limonun suyu yarım Bardak zeytinyağıyla çırpılır ve balığın üzerine döküldükten sonra servis yapılır.


 

esinclc

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    29 Ocak 2014
  • Mesajlar
    15
  • MFC Puanı
    0
Malzeme:

1200 gr’lık 1 Ad. Alabalık
2 adet Limon
2 adet Defne Yaprağı
0.5 adet Soğan
1 demet Maydanoz
1 sap Kereviz Yaprağı
1 adet Havuç
2 adet Yeşil Salata
100 gr Kornişon
1 adet Kırmızı Biber
1 adet Dolmalık Biber
2 adet Yumurta
1 tutam Karabiber
2,5 su bardağı Zeytinyağı
Tuz


Hazırlanışı:

Alabalık temizlenip yıkandıktan sonra uzun bir kaba oturtulur. Üstü örtülecek kadar su Konur. Havuç, kereviz yaprağı, 2 dal maydanoz, soğan, defneyaprakları, yarım limonun Suyu, yeteri kadar tuz ve karabiber katılır ve 15–20 dakika hafif ateşte pişirilir.
Diğer yanda yumurtalar katı olarak pişirilir. Kabukları ayıklanıp sarıları iyice ezilir. Kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiber katılarak iyice karıştırılır.
Ayıklanıp yıkanan yeşil salatalar ince ince kesilir. Kornişon tursuları ve yumurtaların Beyazları küçük parçalara bölünür ve yeşilliğe katılır. Kırmızıbiberler ile dolmalık biberler De küçük veya ince uzun parçalara doğranır ve bunlar da karışıma katılır.
Balığın eti bozulmadan gövdesindeki deri çıkarılır, servis tabağına yerleştirilir. Üzerine Yukarıda anlatılan maydanoz, zeytinyağı, tuz ve karabiber karışımı dökülür. Tabağın Kenarı da yeşillik karışımıyla süslenir ve ayrı bir kapta bir buçuk limonun suyu yarım Bardak zeytinyağıyla çırpılır ve balığın üzerine döküldükten sonra servis yapılır.



mutlaka deneyeceğim:)
 
Üst Alt