-
- Üyelik Tarihi
- 2 Ağu 2016
-
- Mesajlar
- 11,694
-
- MFC Puanı
- -894
Sebze, bitkilerin pişirilerek yenen kısımlarına verilen isimdir.
Her ne kadar meyve ve sebze terimleri birbirlerine zıt anlamda kullanılmaktaysa da aslında botanik açıdan meyve kabul edilen birçok bitki kısımları mutfaklarda sebze olarak kullanılır. Örneğin patlıcan, domates, kabak gibi sebzeler aslında botanik bakımdan aynen erik, kayısı, şeftali gibi meyve sayılmaktadırlar.
Sebze kelimesinin mutfaktaki tanımını kullanacak olursak en çok kullanılan bazı sebzeler şunlardır:
Kerevizler
Her ne kadar meyve ve sebze terimleri birbirlerine zıt anlamda kullanılmaktaysa da aslında botanik açıdan meyve kabul edilen birçok bitki kısımları mutfaklarda sebze olarak kullanılır. Örneğin patlıcan, domates, kabak gibi sebzeler aslında botanik bakımdan aynen erik, kayısı, şeftali gibi meyve sayılmaktadırlar.
Sebze kelimesinin mutfaktaki tanımını kullanacak olursak en çok kullanılan bazı sebzeler şunlardır:
- Bakla
- Bamya
- Bezelye
- Biber
- Brokoli
- Brüksel lahanası
- Domates
- Enginar
- Fasulye
- Havuç
- Hindiba
- Ispanak
- Kabak
- Karnabahar
Kerevizler
- Kereviz
- Lahana
- Maydanoz
- Marul
- Nohut
- Patates
- Patlıcan
- Pırasa
- Roka
- Salatalık
- Sarımsak
- Semizotu
- Sivri biber
- Soğan
- Şalgam
- Tere
- Turp