Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Savaşçı (Anlamlı ve Coşkulu Bir Yaşam İçin) - Doğan Cüceloğlu

Pozitivizm

??☔Devil Wears Prada?☔?
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    200,450
Burada verilen savaş anlamlı ve çoşkulu bir yaşam için verilen savaştır. Doğan Cüceloğlu bu savaşın aslında hepimizin verdiği bir savaş olduğunu söylüyor. Çünkü her bireyinin kalbinin bir yerinde, çok derinlerde bir istek vardır. İşte bu da bu savaşın ta kendisidir. Cüceloğlu bu zaferi kazanabilmek adına insanın kendi içindeki olumsuzluklarla güçlü bir mücadeleye girmesi gerektiğini söylüyor.
"Bence siz, hangi soruları soracağınızı bilmeden, soramadığınız soruların cevaplarını arıyorsunuz."
"Bu ülkede herkes koro halinde politikacının dürüst olmadığından yakınıyor. Ben de soruyorum: Onların dürüst olmamasının sorumlusu kim? Bu politikacılar gökten zembille mi Ankara'ya indiler? Bizim, seçmen olarak sorumluluğumuz yok mu? ... Vatandaşlarımız için 'okulların kaliteli olmasını, temiz olmasını, müfredat programının çağdaş ve etkili olmasını istiyor' dedim. Kaç tane sivil örgüt, okulların kalitesini takip ediyor. Kaç anababa kuruluşu, bu yönde hükümete, okul idarelerine bir baskı oluşturuyor. Şikayet çok, sorumluluk duygusu içinde, kişisel bütünlük içinde eylem az veya yok. Eyleme girişenleri de aktif olarak desteklemek yok."

Üst Alt