Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
Malzemeler
- 10 adet minyatür kabak
1 su bardağı su
Bir tutam tozşeker
Tuz, karabiber
Üzerine: Yarım limonun suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
3 diş rendelenmiş sarmısak
5-6 dal dereotu
Sarmısaklı Kabak Mezesi Yapılışı
KABAKLARI kabak soyacağının yan tarafıyla çizgili olarak temizleyin. Uç kısımlarını koparmadan bir bıçakla dörde bölün. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, üzerine su, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Ocağa oturtup diri kalacak şekilde haşlayın. Delikli kepçeyle alıp servis tabağına aktarın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarmısağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.