- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 813
-
- MFC Puanı
- 14
Yarım kilo taze fasulye
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Sos İçin:
4 orta boy domates
5-6 diş sarımsak
Pul biber, karabiber, tuz
Taze fasulyeleri yıkadıktan sonra uçlarını temizleyip, kaşığa gelecek boyutlarda kırıyoruz. Tencerede kaynattığımız (2 bardak) suya fasulyeleri ekliyoruz ve tuzu atıyoruz. Yaklaşık 20 25 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Piştikten sonra kevgirde süzüp, tabağa alıyoruz.
Fasulyeler pişerken, domatesleri rendeleyerek yada robotta çekerek derin bir tavaya alıyoruz. Sarımsakları ezip, tavaya ekliyoruz. Baharatları ve tuzu zevkimize göre dilediğimiz kadar ekliyoruz. Önce yüksek, sonra orta ateşte 10 15 dakika pişiriyoruz.
Sosu tabağın üzerine gezdirerek döküyoruz. Salatamız sunuma hazır, afiyet olsun
Notlar:
* Domatesin suyu yetersiz gelirse, yarım çay bardağı kadar sıcak suyu sosa ekleyebilirsiniz.
* Sarımsağın bol olması iyidir ancak yine de daha az koyabilirsiniz.
* Pişen fasulyeleri kevgire aldığınızda yıkamayı denemeyin. Suyun fasulyelerin kıvamını bozmasına izin vermeyin.
* Acı ile aranız yoksa pul biber ve karabiber koymayabilirsiniz. Bu durumda koyu yeşil olanlardan tatlı bir adet taze biber rendeleyip, domatesle birlikte pişirebilirsiniz.
* Sosun üzerine, limon sıkarak yemeyi deneyebilirsiniz.
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Sos İçin:
4 orta boy domates
5-6 diş sarımsak
Pul biber, karabiber, tuz
Taze fasulyeleri yıkadıktan sonra uçlarını temizleyip, kaşığa gelecek boyutlarda kırıyoruz. Tencerede kaynattığımız (2 bardak) suya fasulyeleri ekliyoruz ve tuzu atıyoruz. Yaklaşık 20 25 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Piştikten sonra kevgirde süzüp, tabağa alıyoruz.
Fasulyeler pişerken, domatesleri rendeleyerek yada robotta çekerek derin bir tavaya alıyoruz. Sarımsakları ezip, tavaya ekliyoruz. Baharatları ve tuzu zevkimize göre dilediğimiz kadar ekliyoruz. Önce yüksek, sonra orta ateşte 10 15 dakika pişiriyoruz.
Sosu tabağın üzerine gezdirerek döküyoruz. Salatamız sunuma hazır, afiyet olsun
Notlar:
* Domatesin suyu yetersiz gelirse, yarım çay bardağı kadar sıcak suyu sosa ekleyebilirsiniz.
* Sarımsağın bol olması iyidir ancak yine de daha az koyabilirsiniz.
* Pişen fasulyeleri kevgire aldığınızda yıkamayı denemeyin. Suyun fasulyelerin kıvamını bozmasına izin vermeyin.
* Acı ile aranız yoksa pul biber ve karabiber koymayabilirsiniz. Bu durumda koyu yeşil olanlardan tatlı bir adet taze biber rendeleyip, domatesle birlikte pişirebilirsiniz.
* Sosun üzerine, limon sıkarak yemeyi deneyebilirsiniz.