OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
MALZEMELER
1 kilogram çalı fasulyesi
30 gram tereyağı
3 kahve fincanı mısır unu
4 diş sarımsak
2 tane yumurta
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Fasulyeleri güzelce bol su içerisinde yıkayıp saplarını da temizledikten sonra derin bir tencereye koyarak yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Ocaktan alarak suyunu süzmeden bir kenarda ılımaya bırakın.
Tereyağının yarısını teflon tavada güzelce eritin. Mısır unuyla tuz ve karabiberi güzelce harmanlayıp düz bir tabağa koyun. Her bir fasulyeyi suyun içerisinden çıkarıp bolca mısır ununa bulayın.
Tavada aralarında boşluk kalmayacak biçimde yan yana olarak dizin. Sarımsakların kabuklarını da soyup küçük bir şekilde doğrayın. Fasulyelerin üstüne sarımsak parçalarını elinizle serpiştirin. Üstüne bir sıra daha fasulyeyi aynı şekilde bitişik olarak dizin. Fasulyeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Küçük bir tasta yumurtaları güzelce çırpıp, kaşık yardımı ile fasulyelerin üstünde gezdirin. Kalan tereyağını küçük parçalar şeklinde fasulyelerin üzerine paylaştırın.
Tavayı tekrar ocağa alıp, alt tarafı kızarınca balık tavası kapağı yardımıyla çevirerek diğer tarafı da kızarıncaya kadar güzelce pişirin.