-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler:
1 baş sarımsak
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 litre su
Hazırlanışı:
Sarımsakları soyup tencerenin içine rendeleyelim, yağı da ekleyip pembe olana kadar kavuralım. Unu içine katıp bir iki dakika da onunla kavuralım. Sonra kaynattığımız sütü karıştırarak içine ekleyelim, kaynamış suyu da katıp beş dakika ağzı yarım kapalı kaynatalım. Altını kapatmadan bir iki dakika önce tuzunu da katalım.
Çorbayı, küp küp doğradığımız ekmekler ve biraz kırmızı biber ile servis yapabilirsiniz.
1 baş sarımsak
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 litre su
Hazırlanışı:
Sarımsakları soyup tencerenin içine rendeleyelim, yağı da ekleyip pembe olana kadar kavuralım. Unu içine katıp bir iki dakika da onunla kavuralım. Sonra kaynattığımız sütü karıştırarak içine ekleyelim, kaynamış suyu da katıp beş dakika ağzı yarım kapalı kaynatalım. Altını kapatmadan bir iki dakika önce tuzunu da katalım.
Çorbayı, küp küp doğradığımız ekmekler ve biraz kırmızı biber ile servis yapabilirsiniz.