Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sarıklı Burma

Ritsa

Bayan Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    5 Nis 2013
  • Mesajlar
    955
  • MFC Puanı
    1
Sarıklı Burma


Malzemeler



250 gram buğday nişastası
400 gram dövülmüş ceviz
250 gram tereyağı
4 su bardağı toz seker
6 su bardağı baklavalık un
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam tuz

sar%C4%B1kl%C4%B1-burma.jpg


Yapılısı
4 su bardağı unu yoğurma kabına ekliyoruz
Yumurta, süt, su, zeytinyağı ve bir tutam tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz
Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz
Bezeleri tekrar yoğuruyoruz ve üzerini bezle örtüyoruz ve yarım saatliğine dinlenmeye bırakıyoruz
Bezelerin altına ve üstüne un serpiyoruz ve ince ince oklava yardımıyla açıyoruz ve çarşaf üzerine seriyoruz
Genişçe bir tepsiyi yağlıyoruz, fırını 170 derece ısıtıyoruz
Yufkalardan bir tanesini mutfak tezgâhına koyuyoruz
Ortadan ikiye kesiyoruz
Genis olan kısma cevizleri seriyoruz
Üzerine oklava koyarak yavasça sarıyoruz
Sarım işlemi bittikten sonra hamuru buruşturarak oklavadan çıkarıyoruz
Ortaya çıkan rulo hamurdan 2 parmak kalınlığında kesiyoruz ve yan yana diziyoruz
Tereyağını yakmadan kızartıyoruz ve hemen bekletmeden tepsinin üzerinde gezdiriyoruz
Sıcak fırına tepsiyi sürüyoruz ve 40 dakika pişiriyoruz
BU arada şerbeti hazırlıyoruz
Su ve sekeri bir tencereye koyup kaynatıyoruz
Kaynamaya başladığında limonun suyunu sıkıyoruz ve ocaktan alıyoruz
Dikkat etmeniz gereken fırından çıkardığınız baklavanın ılık, şerbetin sıcak olması gerektiğidir.
Afiyet olsun​


 
Üst Alt