Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sarı Prenses Balıkların bakımı nasıl yapılır? hakkında bilgi

mum

Özel Üye
Özel Üye
  • Üyelik Tarihi
    3 Nis 2008
  • Mesajlar
    2,499
  • MFC Puanı
    0
Son dönemde çok sayıda kişi tarafından beslenmeye başlanan ve gerek görünümü gerekse de huzur veren uysallığı ile dikkat çeken Sarı Prenses Balığı, hem bakımı hem de çoğalma dönemi hakkında bilgi sahibi olunması gereken türlerden birisidir. Aslen Malawi Gölü’nde daha çok kayalıklı kesimlerde yaşamını sürdüren bu balık günümüzde akvaryumlarda da beslenmeye başlamıştır.

maviylepembe_2015-09-09_08-27-35-300x214.jpg


Sarı Prenses Balığı Bakımı ve Beslenmesi
Yukarıda da belirttiğimiz gibi genel yaşam alanları kayalık kesimlerden oluşan sarı prenses balıkları akvaryum yetiştiriciliğinde benzer ortamların hazırlanması durumunda çok daha rahat yaşayacaktır. Erkek sarı prenses balıkları, dişi olanlarına oranla küçük farkla da olsa biraz daha büyük olup 12 – 14 cm arasında bir uzunluğa sahiptir. Dişi prenses balıklarına bakıldığında ise bu rakamın ortalama 10 – 12 cm arasında değiştiği görülebilir.

Genel olarak tecrübeli olmayan bir kişi için Sarı Prenses balıklarında cinsiyet ayrımı yapılması oldukça zordur. Cinsiyet farkının belirlenebilmesi için dış görünüşe bakılmaksızın vent açıklığının bilinmesi gerekir. Dişinin akvaryum içerisinde yorulmaması ve yıpranmasını önlemek için bir erkek balığa beş dişi olacak şekilde akvaryum düzeninin ayarlanması gerekir. Balık için elverişli ortam ise mutlak suretle kayalıklı bir akvaryum düzeninde olmalıdır.

Prenses Balıklarında ortalama kuluçka süresi 21 – 35 gün arasında değişmekle birlikte bu süre zarfında dişi prenses balığı genellikle göz önünde olmaz ve yem yeme noktasında daha zayıf kalır. Ayrıca balığın strese girmesini önlemek, yumurtalarını yutmamasını sağlamak için yavrunun çıkışı beklenmeli bu süre zarfında yaşam alanına müdahale edilmemelidir. İlk aşamada annesinin gözetiminde hareket eden yavru balıklar belirli bir erginliğe ulaştığında bağımsız hareket etmeye başlayacaktır.

Maviyle Pembe
 
Üst Alt