-
- Üyelik Tarihi
- 18 Tem 2017
-
- Mesajlar
- 1,593
-
- MFC Puanı
- 3

Sarı Kiraz Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
4 kase kiraz
3 kase şeker
3 tane limon tuzu
2 paket vanilin
Su
Sarı Kiraz Reçeli Tarifi Yapılışı
larımızı aparat yardımıyla çekirdeklerinden ayırıyoruz. Ayrılan ları göz kararı bir kaseye doldurduğumuz suyun içine atalım ki kararmasınlar, ayıklama işlemi bittikten sonra suyun içerisinden çıkarıp şekerle buluşturup kalan kirazlı suyuda ekleyip yarım saat bekletelim. Daha sonra ocağa koyup kaynatmaya bırakalım.
Üzerinde oluşan köpükleri alalım. 15 dakikanın sonunda kirazları şekerli sudan çıkarıp suyu kaynatmaya devam edelim. 10 dakika yeterli olacaktır, sonra ları ekleyip vanilin ve limon tuzunu ekleyip bi taşım daha kaynatın. Ben güneşte kurutacağım için biraz sulu indirdim isterseniz siz 5-10 dakika daha kaynatabilirsiniz.
Güneşte kurutacaklar bir tepsiye boşaltıp 2 gün boyunca bekletmeleri gerekiyor. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz, güneşte kurutmayacaklar hemen tüketmeyeceklerse sıcakken kavanoza koyup ters çevirerek soğumaya bırakabilirler, hepinize afiyet olsun