OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler (6 kişilik)
450 gr ayıklanmış sardalya
1 dilim kabuksuz kalın ekmek
1 büyük diş ezilmiş sarmısak
2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
Bir tutam toz kimyon
Bir tutam tatlı toz biber
2 adet hafif çırpılmış büyük yumurta
40 gr (1/3 ölçü) un, biraz da üzerine serpmek için ekstra un
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
Servis için limon dilimleri
Hazırlanışı
Balığı iki fileto olarak kesin ve derisini çıkarın. Kılçıklarını temizleyin. Kalın parçalara bölün ve bir kaseye koyun. Ekmeği küçük kırıntılar haline getirin. Balık, sarmısak, kimyon, biber, çırpılmış yumurta ve unu ekleyip iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı 6 adet köfte haline getirin. Pişirmeden önce 30 dakika buzdolabında bekletin.
Sıvı yağı tavada ısıtın. 3 balık köftesini koyup 4-5 dakika her iki tarafını kızartın. Kalan köfteler için de aynı işlemi tekrarlayın. Limon dilimleri ile servis edin.
450 gr ayıklanmış sardalya
1 dilim kabuksuz kalın ekmek
1 büyük diş ezilmiş sarmısak
2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
Bir tutam toz kimyon
Bir tutam tatlı toz biber
2 adet hafif çırpılmış büyük yumurta
40 gr (1/3 ölçü) un, biraz da üzerine serpmek için ekstra un
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
Servis için limon dilimleri
Hazırlanışı
Balığı iki fileto olarak kesin ve derisini çıkarın. Kılçıklarını temizleyin. Kalın parçalara bölün ve bir kaseye koyun. Ekmeği küçük kırıntılar haline getirin. Balık, sarmısak, kimyon, biber, çırpılmış yumurta ve unu ekleyip iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı 6 adet köfte haline getirin. Pişirmeden önce 30 dakika buzdolabında bekletin.
Sıvı yağı tavada ısıtın. 3 balık köftesini koyup 4-5 dakika her iki tarafını kızartın. Kalan köfteler için de aynı işlemi tekrarlayın. Limon dilimleri ile servis edin.