Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Saray Baklavası

Nur

Önce Hayaller Ölür, Sonra İnsan.
Özel Üye
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    13 Ara 2020
  • Mesajlar
    2,648
  • MFC Puanı
    30,590
agpbSgU.jpg

1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı un
50 gr tereyağı ya da margarin
1 paket vanilya
Kremşantisi için:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket kremşanti
1, 5 su bardağı kadar hindistan cevizi
İçi için:
1 su bardağı kadar iri çekilmiş fındık
Hazırlanışı:
İlk olarak fırın tepsimize Hindistan cevizini yerleştiriyoruz.
Sonrasında muhallebi için uygun bir tencereye süt, un ve şekeri alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Muhallebi pişince ocağı kapatıp margarin ve vanilyalı ekleyip karıştırıyoruz.
Hiç soğumasını beklemeden hindistan cevizlerinin üzerine muhallebimizi gezdiriyoruz.
Soğumaya bırakıp diğer tarafta kremşantiyi hazırlıyoruz.
Tepsideki tatlımız soğumadan üzerine kremşantiyi eklemeyelim.
Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip üzerini düzeltiyoruz ve dolaba kaldırıp en az 2-3 saat dinlendiriyoruz.
Tatlılarımızı sarmak için istediğimiz boyutlarda dilimliyoruz ve üzerine fındık ekliyoruz.
Sonrasında çatalla alttan destekleyerek tatlılarımızı sarıyoruz.
Ben üzerine Antep fıstığı ile süsleyerek servis et
 
Üst Alt