Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şaraplı Taş Kebabı

BoluBeyi

Hepinizin Canı Cennete ..!
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    24 Mar 2017
  • Mesajlar
    4,579
  • MFC Puanı
    1,437
Malzemeler :

1 kg. sığır filetosu
200 gr. ince kıyılmış pastırma
50 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
12 arpacık soğan
2 çorba kaşığı un
1 bardak et suyu
2 diş dövülmüş sarmısak
Buket garni (birbirine bağlanmış
defne yaprağı, maydanoz, kekik)
2 bardak kırmızı şarap
100 gr. mantar
Garnitür için küp halinde kesilmiş ve kızartılmış
ekmek ve ince kıyılmış maydanoz
Tuz ve taze çekilmiş karabiber





Hazırlanışı :

Eti 3 cm.lik küpler halinde parça parça kesin.

Yağın 25 gramını bir tavada zeytinyağla karıştırarak eritin. Soğanları tavaya koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanları çıkartıp bir kenara koyun.

Aynı yağa eti ve pastırmaları atıp nar gibi oluncaya kadar kızartın. Eti süzüp alın ve kapaklı bir tencereye koyun.

Tavaya un serpin, karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Sonra et suyunu, sarmısağı, buket garniyi, tuzu, biberi ve şarabı katın. Karışım kayulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Koyulaşan karışımı etin üstüne dökün ve tencerenin kapağını kapatarak 150 derece ısıdaki fırında 1,5 saat kadar pişirin.

Yağın geri kalmış olan 25 gramını eritin ve mantarı 2-3 dakika kavurun. Mantarı ve soğanı et tenceresine koyun ve yarım saat daha pişirin.

Sonra üzerine küçük kesilip kızartılmış ekmekle ince kıyılmış maydanozu serperek sıcak olarak servis yapın.
 
Üst Alt