Sandal Poğaça
40 g yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
125 g margarin
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı için
2 su bardağı lor peyniri
4~5 dal maydanoz
Üzerine
Yumurta sarısı
*Maya ve şekeri bir kasede ılık süt ile eritin.
*Teremyağ Gurme Kaymaklı ve kalan bütün malzemeleri eriyen maya ile karıştırarak yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
*Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp oval şekilde açın.
*İki kenarından karşılıklı kesin. İç harcı hazırlamak lor peynirini ince kıydığınız maydanozla karıştırın.
*Hamurun ortasına iç harcından koyup kesilen kısımları karşılıklı katlayarak yapıştırın.
*Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 10 dakika dinlendirin.
*Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
*Servis yapın.
40 g yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
125 g margarin
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı için
2 su bardağı lor peyniri
4~5 dal maydanoz
Üzerine
Yumurta sarısı
*Maya ve şekeri bir kasede ılık süt ile eritin.
*Teremyağ Gurme Kaymaklı ve kalan bütün malzemeleri eriyen maya ile karıştırarak yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
*Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp oval şekilde açın.
*İki kenarından karşılıklı kesin. İç harcı hazırlamak lor peynirini ince kıydığınız maydanozla karıştırın.
*Hamurun ortasına iç harcından koyup kesilen kısımları karşılıklı katlayarak yapıştırın.
*Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 10 dakika dinlendirin.
*Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
*Servis yapın.