Malzemeler
2,5 su bardağı pirinç (baldo)
2,5 su bardağı
125 gr margarin veya tereyağı
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz
Salma Pilav Tarifi
1 Pirinci ayıklayıp, tuzlu sıcak suda bir saat bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayıp, süzün.
2 Bir tencerede yağı erittikten sonra
2,5 bardak suyu, tuzu, şekeri ve limon suyunu koyun.
3 Su kaynamaya başlayınca pirinci ilave edin. Kaynayınca kısık ateşe alıp,
20 dakika pişirin,
4 Temiz bir bezle üzerini örtüp, 15-20 dakika dinlendirdikten soma servis yapın.
Pirinci nişastası gidene dek yıkamaya dikkat etmeliyiz. İyice yıkanmazsa pilav tane tane olmaz.
2,5 su bardağı pirinç (baldo)
2,5 su bardağı
125 gr margarin veya tereyağı
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz
Salma Pilav Tarifi
1 Pirinci ayıklayıp, tuzlu sıcak suda bir saat bekletin. Nişastası gidene kadar yıkayıp, süzün.
2 Bir tencerede yağı erittikten sonra
2,5 bardak suyu, tuzu, şekeri ve limon suyunu koyun.
3 Su kaynamaya başlayınca pirinci ilave edin. Kaynayınca kısık ateşe alıp,
20 dakika pişirin,
4 Temiz bir bezle üzerini örtüp, 15-20 dakika dinlendirdikten soma servis yapın.
Pirinci nişastası gidene dek yıkamaya dikkat etmeliyiz. İyice yıkanmazsa pilav tane tane olmaz.