Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
Pembe rengi ile sofralarda hemen dikkati çeken şalgamlı bulger salatasını deneyen bir daha vazgeçemiyor...
Malzemeler:
- 1½ su bardağı yemeklik iri bulgur
- ½ lt. şalgam suyu
- 7-8 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı mısır
- yarım demet dereotu
- 8-10 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Küçük bir tencereye bulgur ve şalgam suyu konularak bir taşım kaynatılır. Kaynayan bulgur ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır. Diğer tüm malzemeler ince kıyılarak harmanlanır. Soğumuş ve şişmiş olan bulgur, ince kıyılmış harca ilave edilerek karıştırılır ve servis edilir.
Malzemeler:
- 1½ su bardağı yemeklik iri bulgur
- ½ lt. şalgam suyu
- 7-8 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı mısır
- yarım demet dereotu
- 8-10 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Küçük bir tencereye bulgur ve şalgam suyu konularak bir taşım kaynatılır. Kaynayan bulgur ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır. Diğer tüm malzemeler ince kıyılarak harmanlanır. Soğumuş ve şişmiş olan bulgur, ince kıyılmış harca ilave edilerek karıştırılır ve servis edilir.