- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler
1 Adet Büyük Boy Şalgam(irice bir yeşil elma boyutunda)
1 Adet Büyük Boy Pancar(Rengi ve işin püf noktası)
1 kg. Siyah Havuç
1,5 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
2 servis kaşığı salamuralık tuz
Yarım ekmek
30×30 cm boyutunda temiz tülbent bez
1 adet 10lt lik pet kavanoz
Tarif
Şalgam,pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır,şalgam ve pancarlar dilimlenir, havuçlar boyuna 4 e bölünür
Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak düğüm atılır uçlarından
Tüm malzeme tuz hariç bidona doldurulur..
Tuz bir miktar suyla iyice eritilir,bidona aktarılır
bidon ağzına kadar suyla doldurulur.
Ağzı sıkıca kapatılır.
Önerim malzemeleri soyarken ve doğrarken eldiven kullanmanız,zira özellikle havuç simsiyah yapıyor..Yada daha sonra eliniz ancak çamaşır suyu temizliyor
15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak.
Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz.
15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbentin petin içinden çıkarmanız gerekiyor
Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı .
Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz
1 Adet Büyük Boy Şalgam(irice bir yeşil elma boyutunda)
1 Adet Büyük Boy Pancar(Rengi ve işin püf noktası)
1 kg. Siyah Havuç
1,5 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu
2 servis kaşığı salamuralık tuz
Yarım ekmek
30×30 cm boyutunda temiz tülbent bez
1 adet 10lt lik pet kavanoz
Tarif
Şalgam,pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır,şalgam ve pancarlar dilimlenir, havuçlar boyuna 4 e bölünür
Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak düğüm atılır uçlarından
Tüm malzeme tuz hariç bidona doldurulur..
Tuz bir miktar suyla iyice eritilir,bidona aktarılır
bidon ağzına kadar suyla doldurulur.
Ağzı sıkıca kapatılır.
Önerim malzemeleri soyarken ve doğrarken eldiven kullanmanız,zira özellikle havuç simsiyah yapıyor..Yada daha sonra eliniz ancak çamaşır suyu temizliyor
15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak.
Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz.
15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbentin petin içinden çıkarmanız gerekiyor
Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı .
Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz