esmergüzeli
MFC Üyesi
- Konum
- istanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 5 Şub 2011
-
- Mesajlar
- 261
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
1 Paket güllaç
2 lt+1 su bardağı süt
3 su bardağı toz şeker
1 paket sakızlı muhallebi
500 ml süt
Ceviz,nar
Tarif
Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin.
Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın.
Güllaç yapraklarından iki tanesini büyük boy dikdörtgen borcama kırarak yerleştirin.
Hazırlamış olduğumuz süt şeker karışımını üzerinegezdirin.
Yufkaların yarısına gelene kadar aynı işlemi uygulayın.
Bitince arasına sakızlı muhallebiyi ve iri kırılmış ceviz parçalarını yayın.
Geri kalan güllaç yapraklarınada aynı işlemi uygulayın.
Nar ve isteğe bağlıgül suyu ilave ederek dolapta soğumaya bırakın...
1 Paket güllaç
2 lt+1 su bardağı süt
3 su bardağı toz şeker
1 paket sakızlı muhallebi
500 ml süt
Ceviz,nar
Tarif
Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin.
Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın.
Güllaç yapraklarından iki tanesini büyük boy dikdörtgen borcama kırarak yerleştirin.
Hazırlamış olduğumuz süt şeker karışımını üzerinegezdirin.
Yufkaların yarısına gelene kadar aynı işlemi uygulayın.
Bitince arasına sakızlı muhallebiyi ve iri kırılmış ceviz parçalarını yayın.
Geri kalan güllaç yapraklarınada aynı işlemi uygulayın.
Nar ve isteğe bağlıgül suyu ilave ederek dolapta soğumaya bırakın...