Sakızlı Armut Tatlısı tarifi
1 kg armut
1 bardak şeker
3-4 adet karanfil
1 tatlı kaşığı damla sakızı
2 bardak su
3-4 dal taze nane
Armutların kabukları soyulduktan sonra birer parmak kalınlığında dilimlenir. Şeker armutların üzerine serpilir, 2 bardak suyumuz ilave edilir, karanfiller ve damla sakızı eklendikten sonra tatlımız hafif ateşte 20-25 dakika kadar pişirilir. Tatlımız en az 2 saat buzdolabında soğutulduktan sonra taze nane yaprakları ile servis edilir. Arzuya göre tatlımız 1 top dondurma ile de sunulabilir.


1 kg armut
1 bardak şeker
3-4 adet karanfil
1 tatlı kaşığı damla sakızı
2 bardak su
3-4 dal taze nane

Armutların kabukları soyulduktan sonra birer parmak kalınlığında dilimlenir. Şeker armutların üzerine serpilir, 2 bardak suyumuz ilave edilir, karanfiller ve damla sakızı eklendikten sonra tatlımız hafif ateşte 20-25 dakika kadar pişirilir. Tatlımız en az 2 saat buzdolabında soğutulduktan sonra taze nane yaprakları ile servis edilir. Arzuya göre tatlımız 1 top dondurma ile de sunulabilir.
