-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
İftar ve sahurda bir bardak süt için
Açlığın kaynağı kan şekerinin düşmesi ise meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüketmek gibi beslenmemizde çeşitli değişiklikler yapmalıyız. Bu besinler kan şekerimizin gün boyu dengede kalmasını sağlayarak açlık hissinin oluşmasını engelleyecektir. Ayrıca iftar ve sahurda içilen bir bardak süt içerdiği karbonhidratprotein yağ kalsiyum fosfor magnezyumpotasyum ve B vitaminleri nedeniyle Ramazanda sağlıklı beslenmenin temelini oluşturuyor. Sıvı besinler mideyi çabuk terk ettiğinden kişiler çok daha çabuk açlık hissediyor. Bu yüzden çorba ayran gibi besinler tek başlarına değil; protein içeriği yüksek ve posalı gıdalarla beraber tercih edilmelidir.
Gün boyu tok hissetmek için sahurda kahvaltı etmek iyi bir tercihtir. Bu öğünün bol tahıl içermesi tokluk hissinizi artıracaktır.
Kahvaltınızı iki farklı şekilde düzenleyebilirsiniz:
Bol tahıllı gevrekler vitamin ve mineral yönünden zengin lifli olduklarından daha uzun süre tok tutan yiyeceklerdir. Gevreğin üzerine süt veya yoğurt ekleyin yanında bir meyveyle tüketin.
Kepekli ekmekten peynirli tost hazırlayabilirsiniz veya omlet yaparak 1-2 dilim ekmekle birlikte yiyebilirsiniz.
Sahurda kahvaltı etmek yerine yemek yeme alışkanlığınız varsa peynirli salata hazırlayıp 1-2 dilim ekmekle tüketebilirsiniz. Mide rahatsızlığı olanlar içinse sahurda çorba içmek uygun bir tercih olacaktır.
Açlığın kaynağı kan şekerinin düşmesi ise meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüketmek gibi beslenmemizde çeşitli değişiklikler yapmalıyız. Bu besinler kan şekerimizin gün boyu dengede kalmasını sağlayarak açlık hissinin oluşmasını engelleyecektir. Ayrıca iftar ve sahurda içilen bir bardak süt içerdiği karbonhidratprotein yağ kalsiyum fosfor magnezyumpotasyum ve B vitaminleri nedeniyle Ramazanda sağlıklı beslenmenin temelini oluşturuyor. Sıvı besinler mideyi çabuk terk ettiğinden kişiler çok daha çabuk açlık hissediyor. Bu yüzden çorba ayran gibi besinler tek başlarına değil; protein içeriği yüksek ve posalı gıdalarla beraber tercih edilmelidir.
Gün boyu tok hissetmek için sahurda kahvaltı etmek iyi bir tercihtir. Bu öğünün bol tahıl içermesi tokluk hissinizi artıracaktır.
Kahvaltınızı iki farklı şekilde düzenleyebilirsiniz:
Bol tahıllı gevrekler vitamin ve mineral yönünden zengin lifli olduklarından daha uzun süre tok tutan yiyeceklerdir. Gevreğin üzerine süt veya yoğurt ekleyin yanında bir meyveyle tüketin.
Kepekli ekmekten peynirli tost hazırlayabilirsiniz veya omlet yaparak 1-2 dilim ekmekle birlikte yiyebilirsiniz.
Sahurda kahvaltı etmek yerine yemek yeme alışkanlığınız varsa peynirli salata hazırlayıp 1-2 dilim ekmekle tüketebilirsiniz. Mide rahatsızlığı olanlar içinse sahurda çorba içmek uygun bir tercih olacaktır.