-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 4,580
-
- MFC Puanı
- 855
· Kilo kontrolünü, enerji alımı ve harcamasını dengede tutarak yapmalısınız.
· Daha az görünür ve görünmez yağ tüketin. Enerjinizin sadece yüzde 30unun yağlardan gelmesi gerekir. Tamamen yağsız diyetler, daha çok kolesterol üretilmesine neden olduğu gibi, yağda eriyen vitaminlerin kullanımını da azaltır. Bu nedenle evinize aldığınız ürünlerin yarım yağlı olmasına özen gösterin. Yemeklerinizde kullandığınız yağ ölçülü olsun ve yemeklerin tatlandırılmasını yağlar yerine baharatlarla yapın. Etlerin görünen yağlarını ayıklayarak pişirin, kızartmalardan mümkün olduğunca kaçının.
· Diyetinizin kompleks karbonhidratlardan oluşmasını sağlayın. Basit şeker ve şekerli gıdaları en az seviyeye indirin. Rafine şeker tüketmemeye çalışın.
· Daha çok posa tüketin. Günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin.
· Tuz tüketimini azaltın. Katkı maddelerinde de tuz vardır, unutmayın.
· Daha az alkol tüketin. Mümkünse alkolü sadece özel günlerde alın, düzenli tüketmeyin.
· Beslenme çeşidinizi artırmaya özen gösterin.
· Tuzlanmış salamura ve tütsülenmiş gıdalardan, direkt ateşte pişmiş yiyeceklerden uzak durun.
· Yiyeceklerin taze olmasına ve satın alırken kullanım sürelerine dikkat edin. Çürük, küflü besinleri, bu kısımlarını atarak da olsa tüketmeyin.
· Kafein alımını sınırlandırın.
· Kalsiyum, C vitamini ve demirden zengin beslenmeye özen gösterin.
· Düzenli olarak günde 5-15 dakika, sabah erken veya akşamüzeri güneşlenin, çocuğunuzu da güneşlendirin.
·Yiyecekleri satın almadan önce mutlaka etiketini okuyun.
· Sebze ve meyvelerin yenilebilen kabuklarını soymamaya gayret edin veya çok ince soyun. En çok vitamin bu kısımlardadır, unutmayın.
· Sebzeleri kapağını kapatarak pişirin. Sadece lahana, karnabahar, brokoli, kereviz gibi sülfürlü besinleri kapağı açık pişirebilirsiniz.
· Sebze ve meyveleri az suda, kısa süreli pişirin. Bütün olarak yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın, küçük parçalara bölmeyin.
·Sebzelere yeşilliğini korumak amacıyla da olsa, soda katmayın.
· Makarna ve kuru baklagillerin haşlama suyunu atmayın, pirinci sıcak suda bekletmeyin.
· Süt ve süt ürünleri ile sıvı yağları, ışıktan koruyun.
· Bir kere kullandığınız kızartma yağını ikinci kez kullanmayın.
· Bir öğünde bitecek kadar sıcak sebze pişirin. Isıtmak gerekiyorsa, yiyeceğiniz kadarını ısıtın.
· Yemekleriniz soğuduktan hemen sonra buzdolabına kaldırın.
· Ailenizde kalıtsal bir hastalık varsa, doktor kontrolünü aksatmayın..
-Az az sık sık beslenin..
· Daha az görünür ve görünmez yağ tüketin. Enerjinizin sadece yüzde 30unun yağlardan gelmesi gerekir. Tamamen yağsız diyetler, daha çok kolesterol üretilmesine neden olduğu gibi, yağda eriyen vitaminlerin kullanımını da azaltır. Bu nedenle evinize aldığınız ürünlerin yarım yağlı olmasına özen gösterin. Yemeklerinizde kullandığınız yağ ölçülü olsun ve yemeklerin tatlandırılmasını yağlar yerine baharatlarla yapın. Etlerin görünen yağlarını ayıklayarak pişirin, kızartmalardan mümkün olduğunca kaçının.
· Diyetinizin kompleks karbonhidratlardan oluşmasını sağlayın. Basit şeker ve şekerli gıdaları en az seviyeye indirin. Rafine şeker tüketmemeye çalışın.
· Daha çok posa tüketin. Günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin.
· Tuz tüketimini azaltın. Katkı maddelerinde de tuz vardır, unutmayın.
· Daha az alkol tüketin. Mümkünse alkolü sadece özel günlerde alın, düzenli tüketmeyin.
· Beslenme çeşidinizi artırmaya özen gösterin.
· Tuzlanmış salamura ve tütsülenmiş gıdalardan, direkt ateşte pişmiş yiyeceklerden uzak durun.
· Yiyeceklerin taze olmasına ve satın alırken kullanım sürelerine dikkat edin. Çürük, küflü besinleri, bu kısımlarını atarak da olsa tüketmeyin.
· Kafein alımını sınırlandırın.
· Kalsiyum, C vitamini ve demirden zengin beslenmeye özen gösterin.
· Düzenli olarak günde 5-15 dakika, sabah erken veya akşamüzeri güneşlenin, çocuğunuzu da güneşlendirin.
·Yiyecekleri satın almadan önce mutlaka etiketini okuyun.
· Sebze ve meyvelerin yenilebilen kabuklarını soymamaya gayret edin veya çok ince soyun. En çok vitamin bu kısımlardadır, unutmayın.
· Sebzeleri kapağını kapatarak pişirin. Sadece lahana, karnabahar, brokoli, kereviz gibi sülfürlü besinleri kapağı açık pişirebilirsiniz.
· Sebze ve meyveleri az suda, kısa süreli pişirin. Bütün olarak yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın, küçük parçalara bölmeyin.
·Sebzelere yeşilliğini korumak amacıyla da olsa, soda katmayın.
· Makarna ve kuru baklagillerin haşlama suyunu atmayın, pirinci sıcak suda bekletmeyin.
· Süt ve süt ürünleri ile sıvı yağları, ışıktan koruyun.
· Bir kere kullandığınız kızartma yağını ikinci kez kullanmayın.
· Bir öğünde bitecek kadar sıcak sebze pişirin. Isıtmak gerekiyorsa, yiyeceğiniz kadarını ısıtın.
· Yemekleriniz soğuduktan hemen sonra buzdolabına kaldırın.
· Ailenizde kalıtsal bir hastalık varsa, doktor kontrolünü aksatmayın..
-Az az sık sık beslenin..