Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Sağlıklı Et Pişirmenin Püf Noktaları

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    9 Haz 2015
  • Mesajlar
    12,474
  • MFC Puanı
    1,810
Sağlıklı Et Pişirmenin Püf Noktaları

En Nasıl Pişirilir, Sağlıklı Et Nasıl Pişirilir, En Pişirme Yöntemleri, Sağlıklı Et Pişirme Yöntemleri, Et Pişirme Püf Noktaları, Sağlıklı Et Pişirmenin Püf Noktaları





images

Etin haşlama, ızgara ve fırında pişirilmesinin en sağlıklı yöntemlerden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Eti yüksek ateşte pişirmeyin ve asla ekstra yağ kullanmayın” şeklinde uyarıyor.

İnsan vücudunun sağlıklı olması için hayati önem taşıyan et ve et ürünlerini birkaç püf noktasına dikkat ederek doğru yöntemlerle pişirin, sofralarınız hem sağlıklı hem de lezzetli olsun.

Eti en sağlıklı ve doğru şekilde pişirmek isteyenler için uzman tavsiyelerinde bulunan Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber’e göre; dört püf noktasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Kuyruk yağı kullanmayın
İç yağı ve kuyruk yağı kolesterol ile trigliserit seviyelerini en kolay yükselten yağlar. Bu yüzden et mümkün olduğunca yağlardan arındırılmalı ve o şekilde pişirilmelidir.

Tereyağında kavurmayın
Etin yağ dokusu içerisinde kendisinden bulunan yağlar, pişirme esnasında eriyerek ete yeterli lezzeti katar. Ekstra yağ eklemeye gerek yoktur. Özellikle yağlı etleri bir de tereyağında kavurmak son derece sağlıksızdır.

Kızartma yapmayın
Et, haşlama, ızgara veya fırında pişirilmelidir. Kuşbaşı halinde doğranarak yağsız olarak sebzelerle birlikte sote de edilebilir. Kızartma ve kavurma yöntemleri mümkün olduğunca tercih edilmemelidir.

Yüksek ateşte pişirmeyin
Birden yüksek ateşe konulan etlerin dış yüzeyleri hızlıca pişer, içleri çiğ kalır. Hızlıca pişme sürecinde dışı katılaşan et hem lezzetsiz olur hem de kanserojen maddeler oluşur. Bu nedenle kırmızı etin, uzun sürede piştiği unutulmamalı ve mümkün olduğunca kısık ateşte pişirilmelidir.
 
Üst Alt