-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
...
Malzemeler:
- 1 tutam safran
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 kırmızı soğan
- 1 kırmızı kapya biberi
- 4-5 dal dereotu
- 2-3 dal maydanoz
- Yarım su bardağı haşlanmış börülce
- 1 ekşi elma
Sosu İçin:
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı elma sirkesi
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- 1 tatlı kaşığı köri
Yapılışı:
Safranı 1.5 su bardağı sıcak suda bekletin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci bir tencereye alın.
Üzerine süzdüğünüz safranlı suyu ekleyip karıştırın ve klasik pilav pişirir gibi pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yemeklik doğradığınız kırmızı soğan, ince kıydığınız kırmızı kapya biberi ve yeşillikleri geniş bir kasede harmanlayın.
Haşlanmış börülce, kabuklarını soymadan küp doğradığınız elma ve pişen pilavı ekleyip karıştırın.
Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
~ Safranlı Pirinç Salatası ~
Malzemeler:
- 1 tutam safran
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 kırmızı soğan
- 1 kırmızı kapya biberi
- 4-5 dal dereotu
- 2-3 dal maydanoz
- Yarım su bardağı haşlanmış börülce
- 1 ekşi elma
Sosu İçin:
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı elma sirkesi
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- 1 tatlı kaşığı köri
Yapılışı:
Safranı 1.5 su bardağı sıcak suda bekletin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci bir tencereye alın.
Üzerine süzdüğünüz safranlı suyu ekleyip karıştırın ve klasik pilav pişirir gibi pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yemeklik doğradığınız kırmızı soğan, ince kıydığınız kırmızı kapya biberi ve yeşillikleri geniş bir kasede harmanlayın.
Haşlanmış börülce, kabuklarını soymadan küp doğradığınız elma ve pişen pilavı ekleyip karıştırın.
Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
~ Afiyet Olsun ~