Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Elimde bir şeyim yok deme:
Yüzündeki Tebessüm en büyük sadakadır..
Diyecek sözüm yok deyip de susma..
Allahın selamı en büyük kelamdır..
Kimseye yardım edemiyorum Deyip Ümidini kesme:
Ettiğin dua en büyük yardımdır...
Ümidim yok Deyip gaflete dalma:
RABBİMİN KAPISI HER ZAMAN AÇIKTIR.....
Sevmek benim mutluluğumdur.
Hem bilir misiniz siz, ben sevgiyle yaşıyorum sevgiyi söküp çıkarırsanız nefesimden inanın ki ölürüm.
Farkında değilsiniz siz; ben, Allah’ın insanları aşkıyla yarattığını gördüm ve o
aşkla sevdim sizleri sevgi olmasaydı ben olmazdım.
Bu geniş kürede sevginin erişemediği bir yer bulamadım. Hangi bakışlar, hangi umutlar vardır ki;
bu uçuş çizgisini aşabilsin!
Ayıp ve kusurlarını gördüğünüz arkadaşlarınızın,
komşularınızın,
sırlarını ifşâ etmeyiniz.
Çünkü gördüğünüz bu sırlar,
size emânettir.
Emânete hiyânet ise, çirkin bir harekettir.
Ah etsem, ah buna yetmez, onun lûtfuna karşı bir şey yapmış olmam onun uğrunda toprak olsam, yerlere serilsem, bu hali, sultanım yeter bulmaz. Bütün gece, gölge gibi, her yana secdeler etsem, neden gizliyeyim? Ay yüzlüm, bunu da yeter bulmaz.
Benim zâtım, bahr-i kül, bütünlük âleminin denizi hâline gelince, zerrelerin güzelliği, Hakkın yarattığı bütün varlıkların hoşluğu, nizâmı, bana aydınlanıp görünür. Ben ilâhi tecellilerin heyecanına kapılırım da bütün vakıflarının bir vakit olması için, aşk yolunda gece gündüz mum olup yanmak isterim.
Bir ömürdür ki, senin gül bahçeni görmedik. O mahmur, o insanın aklını başından alan nerkis gözlerini seyretmedik...vefa gibi halktan gizlenmişsin, nice zamandır ki biz senin güzelliğini görmedik.
Ey dost! Dostlukla sana çok yakınız. O kadar ki nereye ayağını bassan o yerin toprağı oluruz Âşıklık mezhebinde reva mıdır ki, âlemi seninle görelim de seni görmiyelim?
''Bu koca dünyada ne elde edebilirsin? Yanında ne götürebilirsin? Adını mı, itibarını mı, saygınlığını mı? Paranı, gücünü mü; neyi? Diplomanı mı? Hiçbir şey götüremezsin. Her şeyi burada bırakmak zorundasın. İşte o anda, sahip olduğun her şeyin aslında senin olmadığını anlarsın: Sahip olma fikri temelden yanlıştı. Ve sahip olduğun o şeyler yüzünden de çürümüş durumdasın.
O sahipliği arttırmak için; daha fazla para, daha fazla güç, kendinin dahi doğru olduğunu söyleyemeyeceğin şeyleri yaptın. Yalan söylüyordun, dürüst değildin. Yüzlerce farklı role büründün. Bir an için bile ne kendine, ne de başkalarına dürüst olmadın. Sahte, gerçek dışı ve rol yapan biri olmak zorunda kaldın; çünkü bu dünyada başarılı olmana yardımcı olacak şeyler bunlardı.''
Ey Gönül..!
Ateş için rüzgar ne ise, Aşk için de ayrılık öyledir; küçük olanı söndürür, büyük olanı ise daha da güçlendirir..
Ve iyi bil ki, Ey Gönül,
Aşk; ateşten bir denizi, mumdan kayıkla geçmektir,
Yanıp kül olmadan asla geçemezsin !..
“Kimi ruhlar evvelden âşinadır birbirlerine.”
İlk kez gördüğünüz zaman sanki daha evvelden tanıyorsunuzdur onları.
Ve Kalbinizi onun muhabbeti ve sıcaklığı sarar..!
Onun varlığı size huzur verir.
Bu durum onunla Kalbinizin kaynaşması, aynı hisleri ve duyguları paylaşması hasılı kelam Kalplerinizin kıblelerinin aynı olması ile alakalıdır aslında..
Yüreğinin büyüklüğü kadar yardım et
Ve sus !
Sus
Susabilmek öyle erdemdir ki
Son sözü söyleyen sen olsan da
Sadece sen bil ve kendine fısılda!
Bırak seni kim nasıl bilirse bilsin
Yüreğince insan ol
Ve insan olabilmenin erdemini yüreğinde yaşa !