Sabuniye Helvası Tarifi
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker (veya 200 gram bal)
150 gram tereyağı
1,5 su bardağı su
1/2 su bardağı ince çekilmiş badem içi
Bademlerin kabukları varsa hafif haşlayarak bademleri kabuklarından ayırın. Kabuksuz bademleri rondodan geçirerek iyice küçültün.Tereyağını yayvan bir tencerede eritin, üzerine toz şekeri veya balı ekleyerek orta ateşte pişirin.Karışıma bademleri ekleyin ve karıştırın.Ayrı bir kapta nişastaya su ekleyerek nişastayı macun haline getirin.Topaklanmasını ve yanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Karışım ağırlaşıp yapışmayan kıvama gelince ateşi söndürün.Helvayı tabaklara koyun, üstüne ister dilim, ister toz halindeki bademi çiğ veya kavurarak ekleyin ve sevdiklerinize ikram edin.
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker (veya 200 gram bal)
150 gram tereyağı
1,5 su bardağı su
1/2 su bardağı ince çekilmiş badem içi
Bademlerin kabukları varsa hafif haşlayarak bademleri kabuklarından ayırın. Kabuksuz bademleri rondodan geçirerek iyice küçültün.Tereyağını yayvan bir tencerede eritin, üzerine toz şekeri veya balı ekleyerek orta ateşte pişirin.Karışıma bademleri ekleyin ve karıştırın.Ayrı bir kapta nişastaya su ekleyerek nişastayı macun haline getirin.Topaklanmasını ve yanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Karışım ağırlaşıp yapışmayan kıvama gelince ateşi söndürün.Helvayı tabaklara koyun, üstüne ister dilim, ister toz halindeki bademi çiğ veya kavurarak ekleyin ve sevdiklerinize ikram edin.