Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sabuniye Helvası Tarifi

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Sabuniye Helvası Tarifi
g9ZrzL.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker (veya 200 gram bal)
150 gram tereyağı
1,5 su bardağı su
1/2 su bardağı ince çekilmiş badem içi

m160112_fceb4.jpg

Bademlerin kabukları varsa hafif haşlayarak bademleri kabuklarından ayırın. Kabuksuz bademleri rondodan geçirerek iyice küçültün.Tereyağını yayvan bir tencerede eritin, üzerine toz şekeri veya balı ekleyerek orta ateşte pişirin.Karışıma bademleri ekleyin ve karıştırın.Ayrı bir kapta nişastaya su ekleyerek nişastayı macun haline getirin.Topaklanmasını ve yanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Karışım ağırlaşıp yapışmayan kıvama gelince ateşi söndürün.Helvayı tabaklara koyun, üstüne ister dilim, ister toz halindeki bademi çiğ veya kavurarak ekleyin ve sevdiklerinize ikram edin.

m160112_d2c69.gif
 
Üst Alt