Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Rusya’da Putin’in kaderini belirleyecek referandum başladı: Hedef 2036!

DarkWoman

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    58,692
Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2036'ya kadar iktidarda kalmasını sağlayacak anayasaya değişikliği referandumu dün başladı. Seçmenler, 1 Temmuz'a kadar oy kullanabilecek.

Rusya’da Putin’in kaderini belirleyecek referandum başladı: Hedef 2036!

Dünya corona virüsüyle mücadelesini sürdürürken, salgından en çok etkilenen ülkelerden biri de Rusya. 600 binden fazla vakayla bu alanda üçüncü sırada yer alan ülkede Devlet Başkanı Vladimir Putin’i virüs de durduramıyor.

Önceki gün salgın hızla devam etmesine rağmen II. Dünya Savaşı’nda Rusların Nazileri mağlup etmesi nedeniyle kutlanan ‘Zafer Günü’ törenlerini düzenleyen Putin, dün ise kendisi için kritik önem taşıyan anayasa değişikliği referandumunda oy verme sürecini başlattı.

putin-reuters-19.jpg

Vladimir Putin.
Söz konusu referandum, ülkede 20 yıldır Başbakan ve Devlet Başkanı olarak yönetimi elinde tutan Putin’in, 2036 yılına kadar iktidarda kalmasının önünü açabilir.

rusya-referandum-reuters-3.jpg

Putin’in mevcut görev süresi 2024 yılında doluyor. Ancak referandum Putin’in istediği gibi sonuçlanır ve değişiklikler kabul edilirse, Rus lider 6’şar yıllık iki ayrı dönemde daha adaylığını koyabilecek.

Bu da 67 yaşındaki Putin’in sağlığı el verdiği takdirde referandumdan sonra 16 yıl daha iktidarda kalması demek.

MOBİL SANDIK VE ELEKTRONİK OY

Daha önce nisan ayında yapılması planlanan ancak corona virüsü salgını nedeniyle ertelenen referandumda oy verme süreci 1 Temmuz’da sona erecek.

rusya-referandum-reuters-1.jpg

Seçmenler mobil sandıklarda oy kullanıyor.

Oy kullanılan noktalarda önlemler alınırken, kişi sayılarına sınırlamalar getirildi. Açık havada kurulan sandıkların yanı sıra mobil sandıkların olması da dikkat çekiyor. Bazı bölgelerde ise oy verme işlemleri elektronik olarak uygulanacak.

Üst Alt