- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
MALZEMLER
4 adet orta boy patates
3 adet havuç
1 su bardağı doğranmış kornişon turşu
1 su bardagi bezelye (konserve ya da haslanmis)
4 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
tuz , karabiber
1 limonun suyu
YAPILIŞI
Patates ve havuçları yıkayıp yumuşayana kadar haşlıyoruz. Yalnız çok fazla haşlayıp,çok yumuşak olursa doğrarken ve karıştırıken ezilirler.Kıvamını iyi ayarlamak gerekli.
Haşladıktan sonra küp küp patatesleri ve havucu doğruyoruz.Sonra üzerine doğranmış kornişon turşu ve bezelyeleri ekliyoruz. Mayonez ve yoğurt bir kasede iyice çatalla karıştırıp sebzelere ilave edip ezmeden iyice karıştırıyoruz. En son damak tadınıza göre tuzu karabiberi ve 1 limonun suyunu ekleyip tekrar karıştırın.
4 adet orta boy patates
3 adet havuç
1 su bardağı doğranmış kornişon turşu
1 su bardagi bezelye (konserve ya da haslanmis)
4 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
tuz , karabiber
1 limonun suyu
YAPILIŞI
Patates ve havuçları yıkayıp yumuşayana kadar haşlıyoruz. Yalnız çok fazla haşlayıp,çok yumuşak olursa doğrarken ve karıştırıken ezilirler.Kıvamını iyi ayarlamak gerekli.
Haşladıktan sonra küp küp patatesleri ve havucu doğruyoruz.Sonra üzerine doğranmış kornişon turşu ve bezelyeleri ekliyoruz. Mayonez ve yoğurt bir kasede iyice çatalla karıştırıp sebzelere ilave edip ezmeden iyice karıştırıyoruz. En son damak tadınıza göre tuzu karabiberi ve 1 limonun suyunu ekleyip tekrar karıştırın.