Rus köftesi tarifi
Malzemeler:
2 dilim bayat ekmek
3 yemek kaşığı süt
Kırmızıbiber
500 gr kuzu kıyma
1 yumurta
Tuz
Pancar turşusu
Kızartılmış soğan
Kızartmak için
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırıp ufalayan.
Ekmek, kıyma, süt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırın.
Tüm malzeme özleşene kadar yoğurun.
Harcı 8 eşit parçaya ayırıp oval şekilli köfteler hazırlayın.
Yağı tavaya alıp ısıtın.
Köfteleri una bulayıp yağda kızartın.
Pancar turşunu dilimleyin.
Soğanı kibrit çöpü inceliğinde kesip yağda çıtırlaşana kadar kızartın.
Köfteleri servis tabağına alın.
Pancar turşusu, jülyen doğranmış kırmızıbiber ve kızartılmış soğanla servis yapın.
Afiyet olsun!
Malzemeler:
2 dilim bayat ekmek
3 yemek kaşığı süt
Kırmızıbiber
500 gr kuzu kıyma
1 yumurta
Tuz
Pancar turşusu
Kızartılmış soğan
Kızartmak için
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırıp ufalayan.
Ekmek, kıyma, süt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırın.
Tüm malzeme özleşene kadar yoğurun.
Harcı 8 eşit parçaya ayırıp oval şekilli köfteler hazırlayın.
Yağı tavaya alıp ısıtın.
Köfteleri una bulayıp yağda kızartın.
Pancar turşunu dilimleyin.
Soğanı kibrit çöpü inceliğinde kesip yağda çıtırlaşana kadar kızartın.
Köfteleri servis tabağına alın.
Pancar turşusu, jülyen doğranmış kırmızıbiber ve kızartılmış soğanla servis yapın.
Afiyet olsun!