fatihupload
MFC Üyesi
-
-
-
- MFC Puanı
- 0
Rome Total War serisinin ilk oyunu olan Rome Total War 1 diğer Total War oyunlarından farklı olarak Activision tarafından yayınlanmıştı.Yayınlanacağı duyulduğu andan itibaren en çok beklenen oyunlar listesinde olan Rome Tota War 1 , kendisinden önce yayınlanan Total War oyunları gibi savaş ve siyaset olmak üzere 2 ayrı haritada oynanıyordu.Peki bu yeni Total War , yeni yapımcı firmasıyla nasıl bir oyun olacaktı?
Oyuna giriş yapıyoruz.Özlü bir söz ile yüklenen oyunumuz , biraz sonra açılıyor.Oyun açıldıktan sonra tek oyuncu menüsüne tıklıyorum ve senaryoyu direk başlatmadan önce tutoriali açıyorum az çok oyunun mantığını kavrayabilmek adına.Tutoriali açtığımda , minik sanki maket askerlerle savaşıyormuş gibi hissettim.Mor renkli Roma askerleri ile barbarlar savaşıyor , benim askerlerim de izliyordu.Bundan istifade birkaç dakika şöyle bir grafikleri süzdüm , efektleri inceledim.Söyleyebileceğim ilk şey , eğer bir grafik tutkunu iseniz Rome Total War 1 kesinlikle sizi tatmin etmeyecektir.Maket askerlerle , yarım yamalak efektler eğer grafiğe önem veriyorsanız sizi bayacak , konusuna , oynanışına bakmadan sizi oyundan kesecektir.Tabii bu bir strateji oyunu , grafiğe pek takılmazsınız da , ben yine de uyarayım.Biraz sonra , askerleri nasıl ilerleteceğimi , toplu komuta edeceğimi öğrendikten sonra , savaşmanın vakti geliyordu.
İlk olarak bana hücum eden barbarları püskürtmem lazımdı.Okçularımı arkaya , general ve piyadelerimi ise ilerde tutarak kolayca püskürttüm.Oynanışı gayet basit buldum , askerleri komuta etmekte oldukça basitti.Fakat , oyun benim gibi bir strateji tutkununu bile kısa sürede baydı.Grafikler donuk , askerler ise oldukça küçüktü.Yani savaş ekranından pek bir şey anlayamıyordunuz.Oyunun siyaset kısmı için ise pek bir şey söyleyemem , sadece tutoriali oynama fırsatı buldum.
Tutorialin devamında ise , askerleri köprüden geçirip mor Roma askerleriyle beraber barbarlara karşı mücadele veriyorduk , pek fazla dayanamadan tutoriali kapattım ve oyundan çıktım.Total War oyunlarının en iddialısı olarak , beni kesmediğini söyleyebilirim.
Son satırlarımda özetlersem , oyunun sadece savaş ekranı ve grafikleri hakkında yapabileceğim yorum komuta etmenin kolaylığı ve oynanışın gayet basitliğinin yanında grafiklerin , efektlerin berbatlığı ise insanı bayacak türde.Siyaset ekranını incelemeye fırsat bulamadım , belki onunla beraber oyun daha keyifli hale geliyordur fakat , savaş ekranının oldukça kötü olduğunu söylemem lazım.Ben kısaca inceledim , sizlere tavsiyelerimi sundum.Fazla spoiler vermeden oyunu sizlerle paylaşayım.
İşletim : Windows 7 + Windows Xp + Windows Vista + Windows ME
İşlemci : 1.0 GHZ veya daha yukarısı.
Ram : 256 MB bellek veya daha yukarısı.
Ekran Kartı : 64 MB
Boş Alan : 3 GB boş alan.
http://turbobit.net/6zh3kyo44ygi.html