-
- Üyelik Tarihi
- 22 Eki 2015
-
- Mesajlar
- 14,580
-
- MFC Puanı
- 29,008
Malzeme Listesi
2 su bardağı dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı toz şeker
3 paket kakaolu bisküvi
1,5 su bardağı süt
400 ml krema
3 yemek kaşığı pudra şekeri
20 adet beze
1 paket vanilya
500 gr vanilyalı dondurma
1 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)
150 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Adım 1
Dövülmüş fındığı yapışmaz yüzeyli bir tavada toz şekerle birlikte kavurun.
Adım 2
Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin. Geniş bir kaseye alın üzerine sütü ilave ederek karıştırın.
Adım 3
Bisküvileri cam kalıbınızın tabanına bastırarak yayın. Krema ve pudra şekerini geniş bir kapta çırpın. Elinizle ufaladığınız bezeler ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Adım 4
Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün. Kavurduğunuz fındıklarla kremanın üzerini kapatın. Üzerine hafif yumuşattığınız vanilyalı dondurmayi yayın. Rokokoyu üç saat buzdolabında bekletin.
Adım 5
Üzeri için çikolatayı tereyağıyla beraber eritin. Buzluktan çıkardığınız rokokonun üzerine bir spatula yardımıyla sürüp bir saat daha buzdolabında bekletin. Dilimleyip servis yapın.