Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rokoko

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    22 Eki 2015
  • Mesajlar
    14,580
  • MFC Puanı
    29,008
O9m0W4.jpg


Malzeme Listesi
2 su bardağı dövülmüş fındık
2 yemek kaşığı toz şeker
3 paket kakaolu bisküvi
1,5 su bardağı süt
400 ml krema
3 yemek kaşığı pudra şekeri
20 adet beze
1 paket vanilya
500 gr vanilyalı dondurma
1 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)
150 gr bitter çikolata
Hazırlanışı

Adım 1

Dövülmüş fındığı yapışmaz yüzeyli bir tavada toz şekerle birlikte kavurun.

Adım 2

Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin. Geniş bir kaseye alın üzerine sütü ilave ederek karıştırın.

Adım 3

Bisküvileri cam kalıbınızın tabanına bastırarak yayın. Krema ve pudra şekerini geniş bir kapta çırpın. Elinizle ufaladığınız bezeler ve vanilyayı ilave edip karıştırın.

Adım 4

Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün. Kavurduğunuz fındıklarla kremanın üzerini kapatın. Üzerine hafif yumuşattığınız vanilyalı dondurmayi yayın. Rokokoyu üç saat buzdolabında bekletin.

Adım 5

Üzeri için çikolatayı tereyağıyla beraber eritin. Buzluktan çıkardığınız rokokonun üzerine bir spatula yardımıyla sürüp bir saat daha buzdolabında bekletin. Dilimleyip servis yapın.
 
Üst Alt