Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Revani Tarifi

Nur

Önce Hayaller Ölür, Sonra İnsan.
Özel Üye
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    13 Ara 2020
  • Mesajlar
    2,648
  • MFC Puanı
    30,590

Malzeme Listesi​


3 adet yumurta
85 g toz şeker
85 g Ayçiçek yağı
240 g Pınar Yoğurt
69b2d284868ffc05c26924308efd2095ced6ea26.jpeg
180 g irmik
150 g un
10 g kabartma tozu
5 g vanilya
450 g toz şeker (şerbeti için)
750 ml su (şerbeti için)
10 g limon suyu (şerbeti için)

Nasıl Yapılır?​

  • 1
    Tatlının şerbetini hazırlamak için; 750 ml (3 su bardağı) su ve 450 g (2,5 su bardağı) toz şekeri bir tencereye aktarın.
  • 2
    Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
  • 3
    3 adet yumurtayı geniş bir kabın içerisine kırın.
  • 4
    Üzerine 85 g toz şekeri ekleyin. Mikser yardımıyla şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • 5
    Ayçiçek yağı, yoğurt ve irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  • 6
    Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
  • 7
    Yağlanmış borcam veya fırın kabının içerisine revani karışımını dökün.
  • 8
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
  • 9
    Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
  • 10
    Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyerek porsiyonlayın.
  • 11
    Dilimlenen ılık tatlıya toz Hindistan cevizi ve Antep fıstığı serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktası​

*Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınız da damla yayılmıyorsa ideal kıvamına gelmiştir.
*Tatlının daha kabarık gözükmesi için; geniş bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt