- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
Malzeme Listesi
3 adet yumurta
85 g toz şeker
85 g Ayçiçek yağı
240 g Pınar Yoğurt
180 g irmik
150 g un
10 g kabartma tozu
5 g vanilya
450 g toz şeker (şerbeti için)
750 ml su (şerbeti için)
10 g limon suyu (şerbeti için)
Nasıl Yapılır?
- 1
Tatlının şerbetini hazırlamak için; 750 ml (3 su bardağı) su ve 450 g (2,5 su bardağı) toz şekeri bir tencereye aktarın. - 2
Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın. - 3
3 adet yumurtayı geniş bir kabın içerisine kırın. - 4
Üzerine 85 g toz şekeri ekleyin. Mikser yardımıyla şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. - 5
Ayçiçek yağı, yoğurt ve irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın. - 6
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün. - 7
Yağlanmış borcam veya fırın kabının içerisine revani karışımını dökün. - 8
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. - 9
Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin. - 10
Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyerek porsiyonlayın. - 11
Dilimlenen ılık tatlıya toz Hindistan cevizi ve Antep fıstığı serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!
Püf Noktası
*Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınız da damla yayılmıyorsa ideal kıvamına gelmiştir.*Tatlının daha kabarık gözükmesi için; geniş bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.
Moderatör tarafında düzenlendi: