• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
Bir bir Android 5.0 Lollipop güncellemesini alan Samsung cihazlarından sonra, Galaxy Note 4 sahibi kızgın bir kitlenin "bize de Lolipop verilmeyecek mi" diye haykırışları devam ediyor. Eski modellerin dahi Lollipop güncellemesini almasına rağmen, mevcuttaki en üst segment cihazı olan Galaxy Note 4'ün hala güncelleme almaması kızgınlığın asıl sebebi. Peki neden Note 4 hala Lollipop güncellemesini alamadı?
Cevabı artık belli oldu. SamMobile'ın editör şefi Faryaab Sheikh, Android 5.0 kullanıcı kılavuzunun dahi sızdırıldığı Lollipop güncellemesine ait resmi bir haberin dahi olmamasının sebebinin, Oculus VR, daha doğrusu Samsung'un sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR olduğunu söylüyor.

Söylenene göre, Note 4 için Lollipop ROM'u Oculus VR'ın elinde ve şuanda Gear VR için kernel adaptasyonu üzerinde çalışıyor.

Peki Samsung Gear VR için daha sonra ayrı bir güncelleme yayınlasa olamaz mıydı? Sizin bu konuda ki görüşleriniz nedir?
 
Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
Bundan sadece birkaç gün önce Samsung Galaxy Note 3 için yayınlanan Lollipop güncellemesine ait yazımızın ardından, şimdi de Samsung'un popüler telefonlarından Galaxy S4 için resmi Android 5.0 Lollipop güncellemesi yayınlandı.
GT-I9500 modeli için uyumlu olan Android 5.0.1 Lollipop'a ait 1049MB'lık OTA güncellemesi Rusya için yayınlandı. Elbette bu yazımızda bu güncellemeyi bizlerin nasıl yükleyeceğine dair detaylı bilgileri vereceğiz. Rusya için şimdilik sadece Kies üzerinden yayınlanan güncellemeyi yükleyebilmek için, cihazınızda Rusya için yayınlanan bir firmware'in yüklü olması gerekiyor.

Ülkemizde Galaxy S4 için henüz Kies aracılığıyla dağıtımına başlanmayan Android 5.0'ı dilerseniz Türkçe dilinin de bulunduğu Rusya için dağıtılan sürümü yüklemek için aşağıdaki talimatları uygulayabilirsiniz.
 
Üyelik Tarihi
14 Kas 2013
Konular
772
Mesajlar
3,346
MFC Puanı
530
hergün korkularımızın artmasının yersiz olmadığının kanıtı olan genç kadın. insanın kanı donduran bir saldıraya maruz kalmış ,kalmakla bitmeyip işkenceci bir tavırla canına kast edilmiştir.
sıradan birgünde evimize ya da herhangi bir yere gitmeye çalışıyoruz değil mi? bazen içinize korku düşer, tek başınıza yolda yürümeye cesaretiniz gittikçe azalır. kaşlarınızı çata çata yürürsünüz ki yüz ifadenizden kimse bir mana çıkarmasın. çünkü biz suratsız olmayı kendimizi koruyacak bir güç sayıyoruz. şimdi kadın olmak , zorlukları , yaşadığımız günlük hayattaki insanı tedirgin eden bakışları anlatmak zor geliyor bana. yani güçlenmek istiyoruz , dik duruyoruz ama o kadar kırılgan , o kadar ürkeğiz ki bakışlardan bile korkuyoruz.
bu kızın yaşadığı korkunun %1'ini dershaneye giderken yaşadım. içindeki paniği yoldaki duaları, her zamanki yolundan sapan şoförün bakışları , önce korkmamaya çalışıp güçlü olduğunuzu gösteren bakışınız , paniğinizi, elinizi çantanın içerisine götürüp gardınızı almak istediğiniz herhangi bir şeye bakmanın telaşı, aileniz, aklınızdan geçen çirkin mide bulandıran hasarlar. bakın sadece içime sinen korkunun %1'lik kısmı bu. minibüsten inerken yaşadığınız durumun korkusu, sırtınızdan akan terler, şükürler edip en hızlı adımlarla eve varmak. bu korkuyu 17 yaşındaki bir kıza yaşatan, erkeklere bakış açısını değiştiren, kurduğu hayallerden tiksinip kendini suçlayan bir nesil yetiştirmek acizliktir, cahilliktir, nankörlüktür ve en önemlisi haksızlıktır.
özgecan son olmayacak, cinayetler , işkenceler, tecavüzler devam edecek. kendi adıma korkuyorum yalan yok. sadece 3sn. o minibüsün kapılarının kitlendiğini düşündüğünüzde bile beyniniz yanar.
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
Merhaba sevgili forumhatti.com üyeleri,

Forum sitemiz bir kaç gündür kapalıydı, ve dün gece itibariyle aktif edildi.

Neden kapalı kaldığı ile ilgili bilgilendirme yapayım;

Uzun zamandır vBSeo'ya bağlı sorunlar yaşıyorduk tabi bu forum içerisinde gözle görülür bir etki göstermedi veyahut sizler görmediniz ama gerek vBSeo dosyaları gerek sunucu üzerindeki sebebini çözemediğim bazı hatalardan dolayı vBSeo'yu logları dahil olmak üzere tamamen sildim.

Zaten vBSeo şirketi iflas edince günün birinde herkesin alternatif bir seo ihtiyacı hissedeceğini belirtmiştim nitekim öyle de oluyor.

dragonbyte-tech firmasının çıkarmış olduğu DBSEO isimli Seo eklentisi ilk çıkmış olduğu zamanlarda kurup test etme imkanı bulmuştum ki o zamanlar çok fazla eksiği vardı bunu daha önce başka sitelerde belirtmiştim ki o günden bu güne çok zaman geçti ve DBSEO son incelemelerime göre benden iyi not aldı. Hal böyle olunca bende DBSEO firmasından Pro sürüm lisansı satın aldım. Tabi lisanslı DBSEO'da bir çok ayar mevcuttu. Bende DBSEO'nun bütün nimetlerinden faydalanabilmek için hepsini tek tek inceledim, türkçeye çevirdim tabi bu her ne kadar biraz zamanımı alsada sonuç itibariyle işe yaradığını sizlere söyleyebilirim.

Forum sitemizde bulunan konuların url yapısı vBSeo'da nasılsa DBSeo'da da aynı şekilde yaptım ki Google üzerinde sorun yaşamayalım. Lakin sorun olabilecek tek bir nokta var oda üye profilleri. Eski üye profillerinin url yapısı ile şimdiki üye profillerinin url yapısı farklı. Eski url yapısınıda olduğu gibi yapabilirdim fakat böylesi bana daha uygun geldi ki üye profillerinin bize google üzerinde hiçbir fayda sağlayamayacağı için çok da önemli değil sadece bilgi amaçlı yazdım.

Bunun dışında forumda bazı optimizasyonlar yaptım, gereksiz loglar, gereksiz database tabloları vessaire.

Son olarak .htaccess düzenlemesiyle forum yarın itibariyle artık en hızlı ve en kullanılabilir durumda olacaktır.

Soru/sorunlarınız için lütfen çekinmeden bildirin.

Herkese iyi forumlar.
 

LiyA

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
5 Kas 2012
Konular
7,633
Mesajlar
14,587
MFC Puanı
62,010



Forumun ustası sensin bu sebeple bana hayırlı olsun demek düşer, emeklerine sağlık.

 

WhaLberg

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
28 Şub 2015
Konular
0
Mesajlar
2
MFC Puanı
0
vBSEO özellikle CPU aşımlarını tetikliyor, hosting firmasının veya VDS/Dedicated kiralanan Datacenter'ın vermiş olduğu izin olanaklarını zorluyor. Bu yüzden DBSEO güzel bir tercih olmuş. Rewright URL yapılandırmalarını da vBSEO'ya uydurduğuna göre, Google'da index kaybı yaşanmamış olur. Forum adına hayırlısı.
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
vBSEO özellikle CPU aşımlarını tetikliyor, hosting firmasının veya VDS/Dedicated kiralanan Datacenter'ın vermiş olduğu izin olanaklarını zorluyor. Bu yüzden DBSEO güzel bir tercih olmuş. Rewright URL yapılandırmalarını da vBSEO'ya uydurduğuna göre, Google'da index kaybı yaşanmamış olur. Forum adına hayırlısı.

DBSEO'da CPU ile ilgili bir problem yaşamazsınız tabi CPU'yu sadeceye Seo'ya bağlamak da doğru değil. Teşekkür ederim.
 

LiyA

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
5 Kas 2012
Konular
7,633
Mesajlar
14,587
MFC Puanı
62,010



Güzel emeğine sağlık, gülümsettiğin için teşekkürler :)

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst