Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kuruluş 2006

Tür Devlet

Eski isim(ler)i Rize Üniversitesi (2006-2012)

Eğitim dil(ler)i Türkçe

Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz

Konum Rize, Türkiye

Web sitesi rize.edu.tr

Rize Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu'nun 2006 yılı içerisinde aldığı bir kararla bağlı olduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden ayrılarak Rize ilinde açılan üniversitedir.

Geçmiş

Rize Üniversitesi 17 Mart 2006 tarihinde ve 26111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin Kanunla kurulmuştur.
Rize Üniversitesi kuruluşunda Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne bağlı iken kendisine devredilen Fen-Edebiyat, Su Ürünleri, İlahiyat, Eğitim Fakülteleri ile Fındıklı Meslek, Rize Meslek Yüksek Okullarıyla birlikte Tıp Fakültesi, Ardeşen Meslek Yüksekokulu, Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri Enstitülerinden oluşmaktadır. Mevcut yapısıyla Rize Üniversitesi Fen ve Sosyal Bilimler ağırlıklı bir üniversite durumundadır.

Mühendislik ve Teknik Bilimler açısından da yeni fakültelerle geliştirilmesi planlanmaktadır. Diğer taraftan yasal olarak kurulmuş Tıp Fakültesinin tam donanımlı olarak kurulması Hastanesinin oluşturulması gerekmektedir.

İyi bir altyapı oluşturmak adına Rektörlük binası, Fen – Edebiyat ve Su Ürünleri Fakülteleri ek derslik binaları ve Rize Meslek Yüksekokulu İktisadi Programlar ek bina ve yeni fakülte ve yüksekokul binaları projelendirilmiştir. Türkiye'de denizcilik sektörünün gelişmesi nedeni ile birçok yere denizcilik okulları kurulması planlanmıştır. Planlanan amaçlara uygun olarak inşa edilen gerek içindeki donanımları, gerek eğitim seviyesi ile Turgut Kıran Denizcilik Yüksek Okulu 2009 yılında hizmete açılmış ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü faaliyete girmiştir. Burada öğrenciler denizcilik örf ve adetlerine göre eğitim görmekte,mezun olduğunda Türk Denizciliğini en iyi yere getirme amacını ilke benimsemektedirler.

11.04.2012 tarih ve 28261 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6287 Sayılı Kanun ile "Rize Üniversitesi" ismi "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi" şeklinde değiştirilmiştir.

Akademik Birimler

Fakülteler

Fen-Edebiyat Fakültesi

Su Ürünleri Fakültesi

İlahiyat Fakültesi

Eğitim Fakültesi

Tıp Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Mühendislik Fakültesi

Diş Hekimliği Fakültesi

Enstitüler

Fen Bilimleri Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Rize Üniversitesi bünyesinde kuruluşu tamamlanan Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olmak üzere iki adet enstitü bulunmaktadır. 2007-2008 Eğitim Öğretim yılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alımı yapılacaktır.

Yüksekokullar

Sağlık Yüksekokulu (TEB)

Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu

Güneysu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu (Kurulum aşamasında)

Yabancı Diller Yüksekokulu

Meslek Yüksek Okulları

Rize Meslek Yüksekokulu

Ardeşen Meslek Yüksekokulu

Fındıklı Meslek Yüksekokulu

Pazar Meslek Yüksekokulu

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Rektörlüğe Bağlı Bölümler

Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi Bölümü

Türk Dili Bölümü

Yabancı Diller Bölümü

Güzel Sanatlar Bölümü