- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler
425 gram un
3 gram toz zencefil
5 gram tarçın
3 gram muskat rende
5 gram kabartma tozu
1 gram tuz
150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gram esmer şeker
150 gram pekmez
1 adet yumurta
Üzeri için;
50 gram şeker
Reçel
Portakal kabuğu rendesi
Reçelli Gingerbread Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Reçelli Gingerbread Kurabiye Tarifi Tarifi için;
Un, tarçın, toz zencefil, muskat rende, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Tereyağı, esmer şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yavaşça pekmezi ilave edin. Unlu karışımı ekleyin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayıp şekere bulayın. Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine yerleştirin ve 180 derecede 12 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp kurabiyelerin ortasını silindir bir kalıp yardımıyla çukurlaştırın. Üzerlerine reçel ve portakal kabuğu rendesi koyup servis edin.
425 gram un
3 gram toz zencefil
5 gram tarçın
3 gram muskat rende
5 gram kabartma tozu
1 gram tuz
150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gram esmer şeker
150 gram pekmez
1 adet yumurta
Üzeri için;
50 gram şeker
Reçel
Portakal kabuğu rendesi
Reçelli Gingerbread Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Reçelli Gingerbread Kurabiye Tarifi Tarifi için;
Un, tarçın, toz zencefil, muskat rende, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Tereyağı, esmer şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yavaşça pekmezi ilave edin. Unlu karışımı ekleyin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayıp şekere bulayın. Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine yerleştirin ve 180 derecede 12 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp kurabiyelerin ortasını silindir bir kalıp yardımıyla çukurlaştırın. Üzerlerine reçel ve portakal kabuğu rendesi koyup servis edin.