- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79

Malzemeler:
dört adet yumurta
bir kavanoz böğürtlen reçeli
100 gram tuzsuz krem peynir
250 gram şeker
500 gram tereyağı
750 gram un
dört kaşık koyu krema
Yapılışı:
Tereyağını küçük küçük doğrayın ve parmaklarınızla iyice yumuşatın. Yumuşatmaya devam ettikçe biraz tereyağı biraz şeker katarak katılığını ayarlayın. İçine yumurtaları kırıp unu ekleyin. Hamuru fazla yoğurmadan bir top halinde streçe sarıp birkaç saat için buzdolabına koyun.
Hamuru dolaptan alıp Kalın yufkalar açın. Dört yufkayı üst üste koyarak fırın tepsisine yerleştirin. Beş ila sekiz dakika arası kızgın fırına sürün. Fırından çıkarır çıkarmaz kekin arasına böğürtlen reçeli sürün. Üstüne de tuzsuz peynirler karıştırdığınız kremayı sürün. Aynı işlemi kalan yufkalar için de tekrarlayıp en üsttekine reçel veya krema sürmeden sadece pudra şekeri serpin.