Ramazanda Oruç Tutarken Beslenme
Oruçta Sağlıklı Beslenme
-İftarda ve sahurma kızartma, hamurişleri, yağlı besinlerden uzak durulmalı
-Vücudumuzun gün boyu kaybettiği su ihtiyacı iftar ve sahur arasındaki zamanda karşılanmalı
-Asitli içeceklerden uzak durulmalı bunun yerine limonata, ayran ve ramazan şerbetleri içilmeli
-Özellikle iftarda hızlı yemek yenmemeli, besinler 10 dk ara ile yenilmelidir.
-Kan şekerini hızla yükselten beyaz ekmek, pirinç pilavı gibi glisemik indeksi yüksek olan gıdalar yerine bulgur pilavı, kepekli ekmek veya kepekli makarna gibi posalı, glisemik indeksi düşük besinleri tercih etmeli.
-Hamurlu, ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmeli.
-Ara öğünlerde bol bol meyve tüketilmeli özellikle %90'ı su olan karpuz hem tokluk hissi verir hem de su ihtiyacınızın büyük bir bölümünü karşılamış olursunuz.
-Çay ve kahve, demirin emilimini azalttığı için, yemekten bir iki saat sonra içilmeli.
-Karnımız doymadan sigara içmeye başlanılmamalı
- Az yağlı hafif sebze yemekleri, ızgara ya da fırında etler ve yoğurt, iftar yemeğinde tüketilmelidir.
Oruçta Sağlıklı Beslenme
-İftarda ve sahurma kızartma, hamurişleri, yağlı besinlerden uzak durulmalı
-Vücudumuzun gün boyu kaybettiği su ihtiyacı iftar ve sahur arasındaki zamanda karşılanmalı
-Asitli içeceklerden uzak durulmalı bunun yerine limonata, ayran ve ramazan şerbetleri içilmeli
-Özellikle iftarda hızlı yemek yenmemeli, besinler 10 dk ara ile yenilmelidir.
-Kan şekerini hızla yükselten beyaz ekmek, pirinç pilavı gibi glisemik indeksi yüksek olan gıdalar yerine bulgur pilavı, kepekli ekmek veya kepekli makarna gibi posalı, glisemik indeksi düşük besinleri tercih etmeli.
-Hamurlu, ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmeli.
-Ara öğünlerde bol bol meyve tüketilmeli özellikle %90'ı su olan karpuz hem tokluk hissi verir hem de su ihtiyacınızın büyük bir bölümünü karşılamış olursunuz.
-Çay ve kahve, demirin emilimini azalttığı için, yemekten bir iki saat sonra içilmeli.
-Karnımız doymadan sigara içmeye başlanılmamalı
- Az yağlı hafif sebze yemekleri, ızgara ya da fırında etler ve yoğurt, iftar yemeğinde tüketilmelidir.