Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ramazanda ağız kokusu nasıl önlenir

Behice

MFC Üyesi
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    7 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,954
  • MFC Puanı
    2
Dişeti Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Dr. Meltem Zihni Korkmaz'a göre, ağız kokusu toplumda sıkça görülen ve insanları sosyal ve psikolojik açıdan etkileyen bir rahatsızlıktır.

Ağız kokusunun pek çok sebebi var
Korkmaz,şeker hastalığı, sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar, böbrek ve karaciğer yetmezlikleri, diş ve dişeti rahatsızlıklarının ağız kokusuna sebep olan en temel sebepler olduğunu belirtiyor.

Açlık kokuyu tetikliyor
Özellikle Ramazan ayında pek çok kişi açlık ve susuzluğa bağlı ağız ve nefes kokusu, ağızda kötü tat sıkıntısı çekiyor.

Korkmaz, bunun sebebini açlığa bağlı vücutta oluşan biyokimyasal tepkimelerin yan ürünleri, diş ve ağız yüzeyinde biriken bakteriler ve susuzluğa bağlı ağız kuruluğu olarak açıklıyor.

Tükürük salgısı önemli
Normal tükürük salgısı, ağız ve diş dokusunu hem yıkama görevi görür, hem de koruyucu rol oynar.

Tükürüğün azalması ile bireylerde ağız enfeksiyonuna yatkınlık ve koku ortaya çıkar.

Dolayısıyla oruç dışı saatlerde bol miktarda su ve sıvı tüketilmelidir.

Ramazan'da artan şeker tüketimi sebebiyle ağız içinde çok bakteri ürediğini söyleyen Korkmaz, "bu nedenlerden dolayı ağız bakımına ekstra dikkat edilerek, dişlerin yanı sıra dil sırtı ve arkası, yanağın iç yüzeyleri temizlenmeli, diş ipiyle temizlik desteklenmelidir" dedi.
 

tufan35

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    14 Ara 2018
  • Mesajlar
    1,148
  • MFC Puanı
    569
Ramazanda Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Bu yıl Türkiye’de Ramazan Ayı boyunca ortalama oruç süresi 16,5 ile 17 saat arasında oruç tutuluyor. Bu kadar uzun süre bir şey yiyip içmeden kalmak vücutta ve ağızda bazı değişimlere yol açıyor elbette. 11 ay boyunca bir rutine alışık olan dengeler değişiyor ve normalde olmayan durumlar ortaya çıkabiliyor. Bakteriler çoğalmaya başlıyor.
Yiyecek ve içecek girişi olmayan ağızda istenmeyen kokular hissedilebiliyor.

Oruçluyken ağız kokusu nasıl önlenir?
Oruç tutanların en çok şikayet ettiği konulardan biri olan ağız kokusunu önlemek kısmen mümkün. Aç kalan mideden gelen kokuyu tamamen kesmek mümkün değildir. Zira mideye koku gideren bir besinin alınması gerekir.
Ağız kokusunun temel nedeni ağızdaki çürüklerdir. Eğer çürükleriniz, diş eti iltihabı veya diş taşlarınız varsa kokunun önüne geçemezsiniz. Ramazan öncesi tüm ağız sorunlarınızı çözmeniz daha doğru olacaktır.
Ayrıca sahurda asitli içecekler, şekerli tatlılar ve yiyecekler de ağız kokusu yapabilmektedir.
Sahurdan sonra hemen uyumayın!
Sahurda yemeği yiyip hemen uyumak da ağız kokusuna neden olmaktadır. Diş plakları iyi temizlenmediğinde koku ortaya çıkar. Ayrıca diş ipi kullanımı da oldukça önemlidir. Diş fırçalama kısa süre değil uzunca yapılmalıdır.

Dil sıyırıcı edinin
Dilde kalan bakteriler de ağız kokusuna sebep olur. Dişle birlikte dili de fırçalamalı ayrıca dil sıyırıcı da kullanabilirsiniz. Dil sıyırıcı ağız kokusunu gidermede çok önemlidir.
 
Üst Alt