Ramazan tatlısı tarifi
200 gram hurma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 gün kurusu
1/ 4 yerli muz
100 gram kabuksuz iç badem
100 gram kabuksuz Antep fıstığı
2 kuru kayısı
10 adet çekirdeği çıkarılmış kuru erik
1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi
1 yemek kaşığı keçi boynuzu tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı su
Ön Hazırlık: Hurma, gün kurusu ve çiğ kuruyemişleri 15 dakika sıcak suda bekletiniz.
Kurutulmuş hurma ve diğer meyvelerini, çekirdeklerini çıkardıktan sonra ılık suda yaklaşık yarım saat kadar bekletin.Suyunu süzdürdüğünüz hurmaları, küçük parçalar halinde doğradıktan sonra rondoya alın.Kabuksuz iç bademleri hurma parçalarıyla birlikte rondoda toz haline gelene kadar çekin. Hurma püresinin yoğunluğuna göre kıvamı ayarlamak için suyu ekleyin.Suyunu süzdürdüğünüz kakao, keçi boynuzu tozu ve pekmezini katıp karıştırma işlemini rondoda sürdürün.Kabuksuz Antep fıstıklarını ayrı bir yerde iri parçalar halinde çekin ya da havanda dövün. Tatlı harcına ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.Geniş bir tepsi ya da kek kalıbının tabanını yağlı kâğıt ile kaplayıp şekil vererek 3-4 saat dolapta dinlendiriniz.
200 gram hurma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 gün kurusu
1/ 4 yerli muz
100 gram kabuksuz iç badem
100 gram kabuksuz Antep fıstığı
2 kuru kayısı
10 adet çekirdeği çıkarılmış kuru erik
1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi
1 yemek kaşığı keçi boynuzu tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı su
Ön Hazırlık: Hurma, gün kurusu ve çiğ kuruyemişleri 15 dakika sıcak suda bekletiniz.
Kurutulmuş hurma ve diğer meyvelerini, çekirdeklerini çıkardıktan sonra ılık suda yaklaşık yarım saat kadar bekletin.Suyunu süzdürdüğünüz hurmaları, küçük parçalar halinde doğradıktan sonra rondoya alın.Kabuksuz iç bademleri hurma parçalarıyla birlikte rondoda toz haline gelene kadar çekin. Hurma püresinin yoğunluğuna göre kıvamı ayarlamak için suyu ekleyin.Suyunu süzdürdüğünüz kakao, keçi boynuzu tozu ve pekmezini katıp karıştırma işlemini rondoda sürdürün.Kabuksuz Antep fıstıklarını ayrı bir yerde iri parçalar halinde çekin ya da havanda dövün. Tatlı harcına ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.Geniş bir tepsi ya da kek kalıbının tabanını yağlı kâğıt ile kaplayıp şekil vererek 3-4 saat dolapta dinlendiriniz.