• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü

Ramazan 9. Gün İftar Menüsü

Menü İçeriği :

Köfteli çorba
Yeşil mercimek yemeği
İmam bayıldı
Deve kuşu yumurtası tatlısı



uzUd7k.jpg

Köfteli çorba

m160112_a8df6.jpg

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan
6 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı kesme makarna (arzuya göre)
1 çay kaşığı tuz
Köftesi için
300 gram az yağlı kıyma
2 yemek kaşığı kırık pirinç
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı pul biber
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Sosu için
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

m160112_fceb4.jpg

Köfte hazırlığı için; az yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Kırık pirinç, pul biber, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurun.Ellerinizi hafifçe ıslattıktan sonra köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizde yuvarlayarak köfte şeklini verin.Unu geniş bir tepsiye alın. Hazırladığınız köfteleri ekleyip tepsiyi sallayarak dış yüzeylerinin unlanmasını sağlayın.Çorba hazırlığı için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Sıcak suyu tencereye aktarıp kaynamaya bırakın.Kaynar suya unlanmış köfteleri atıp 4-5 dakika kadar orta ateşte pişirin. Erişteyi ekleyip açılana kadar pişirme işlemini sürdürün.Çorbanın terbiyesi için; yumurta, yoğurt ve unu küçük bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Ilıştırdığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyin, hızlıca karıştırın. Kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.Küçük bir sos tavasında ayçiçek yağını kızdırın. Toz kırmızı biberi ekleyip kokusu çıktıktan sonra ocaktan alın.Koyulaşıp kıvam alan çorbaya, hazırladığınız kırmızı biberli yağı ekleyip karıştırdıktan sonra sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
EgbfLs.jpg

Yeşil mercimek yemeği

m160112_a8df6.jpg

Mercimeği haşlamak için
1,5 su bardağı yeşil mercimek (önceden ıslatılmış)
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
4 su bardağı su
Soğanlı harcı için
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy dolmalık kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı su

m160112_fceb4.jpg

Birkaç saat ya da bir gün önceden soğuk suda beklettiğiniz yeşil mercimeği, suyunu süzdükten sonra derin bir tencereye alın.Taze sıkılmış limon suyu ve üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesiyle kısık ateşte 25-30 dakika kadar haşlayın.Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı dolmalık biberi minik küpler halinde doğrayın.Zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğranmış kuru soğan ve kırmızı biber küplerini hafif bir renk alıp dirilikleri gidene kadar soteleyin.Domates ve biber salçalarını kattıktan sonra soteleme işlemine kısa bir süre devam edin.Haşlanmış yeşil mercimekleri, kara suyunu süzdükten sonra soğanlı harcın bulunduğu tencereye alın. Tuz ve suyu ekledikten sonra kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirmeye devam edin.Kıvam alan ve hafif sulu bir yapıda olan yeşil mercimek yemeğini sıcak ya da ılık olarak servis edin.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
NTDdth.jpg

İmam bayıldı

m160112_a8df6.jpg

4 adet orta boy, etli patlıcan
3 adet büyük boy kuru soğan
4 diş sarımsak
3 adet orta boy yeşil biber
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Patlıcanları kızartmak için
2 su bardağı zeytinyağı

m160112_fceb4.jpg

Kabuğunu soyduğunuz büyük boy kuru soğanları ince piyazlık şeklinde doğrayın. arımsakları incecik kesin.Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.Soğanlı iç harcı hazırlamak için; zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Piyazlık doğradığınız soğan ve sarımsakları zeytinyağında dirilikleri gidene kadar kavurun.Yeşil biberleri ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Doğranmış domatesleri ve salçayı katıp suyunu çekene kadar kavurun. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve toz şekeri ilave edin.Son olarak sıcak suyu kattığınız imam bayıldı harcını 5 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken ve koyulaşan iç harca kıyılmış maydanozları katın ve karıştırdıktan sonra ılınması için bir kenarda bekletin.Bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları, etli ise ortadan ikiye kesin. Aksi takdirde bütün patlıcanların orta kısımlarına keskin bir bıçak yardımıyla çizik atın.Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırdıktan sonra patlıcanları, renk alana kadar kızartın.Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kızarmış patlıcanların orta kısımlarını açın. Tepeleme olarak soğanlı ve domatesli iç harçla doldurun.Fırın tepsisine çok az miktarda salçalı sıcak su ekleyip, imam bayıldıları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.Fırından çıkardığınız imam bayıldıları, dinlendirdikten sonra sıcak ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
boUjhY.jpg

Deve kuşu yumurtası tatlısı

m160112_a8df6.jpg

Beyaz Muhallebi İçin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
6 çay bardağı tam yağlı süt
1 paket vanilin
İç Kısmı İçin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
4 çay bardağı portakal suyu
2 çay bardağı mandalinanın suyu
Üzeri İçin
1 su bardağı hindistan cevizi

m160112_fceb4.jpg

Toz şeker, süt, nişasta ve vanilini bir sos tenceresinde çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın.Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.Muhallebiyi ocaktan alın.Derin bir kaseyi su ile ıslatın ve muhallebiyi içerisine dökün.Bu sırada ocakta portakal ve mandalinalı jöleyi hazırlayalım.Portakal suyu, mandalinanın suyu, nişasta ve toz şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.Pişen jöleyi, muhallebinin olduğu kaba tam ortasından dökün.Oda sıcaklığında soğuyan muhallebinin üzerini streç film ile kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin.Muhallebiyi kaseden bir sunum tabağına alın ve Hindistan cevizi ile üzerini kaplayıp dilimleyerek servis edin.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Güncel Ramazan sofrası yemek tariflerini buradan takip edebilirsiniz ...
 
Üyelik Tarihi
1 Tem 2013
Konular
257
Mesajlar
787
MFC Puanı
120
((:) rejimdeyim xvxbcvvnvbnbmbm
 
Üyelik Tarihi
1 Tem 2013
Konular
257
Mesajlar
787
MFC Puanı
120
ya pardon bısı dıcem deve kuşunu nerden bulacağız LeGoLaS ? cvcvbvn
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Güncel Ramazan sofrası yemek tariflerimizi buradan takip edebilirsiniz ...
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Bugünkü tariflerimize buradan ulaşabilirsiniz. Oldukça sağlıklı ve besleyici doğrusu....
 
Üst