Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Ramazan 6. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Baharatlı patates çorbası
Tavuk sarma
Kısır
Trileçe



Iayrb7.jpg

Baharatlı patates çorbası

m160112_a8df6.jpg

2 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı soğuk su
1 silme çay kaşığı toz karabiber
1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı tuz

m160112_fceb4.jpg

Kabuğunu soyduğunuz patatesleri minik küpler halinde doğrayın.Soğuk su, tereyağı, toz karabiber, rendelenmiş muskat cevizi, toz zerdeçal ve doğranmış patatesleri derin bir tencereye alın.Kapağını kapattığınız tencerede, patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.Patatesler yumuşadığında çorbanın altını kapatın. Damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın.Pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirdiğiniz çorbayı servis tabaklarına aldıktan sonra sıcak olarak servis edin.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
YKxUTX.jpg

Tavuk sarma

m160112_a8df6.jpg

250 gram tavuk göğsü (inceltilmiş dört parça)
100 gram galeta unu
1 adet yumurta
10 adet mantar
1 diş sarımsak
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 dilim kaşar peyniri
1/4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Sos için
2 yemek kaşığı domates salçası
75 ml. krema

m160112_fceb4.jpg

Kemiksiz fileto tavuk göğsünü dört eşit parçaya böldükten sonra her bir parçayı et döveceği yardımıyla inceltin.Yumurtayı geniş bir kasede çırpın. Galeta ununu düz bir tabağa alın. Öncelikle çırpılmış yumurtaya sonrasında galeta ununa batırdığınız tavuk parçalarını bir kenarda bekletin.Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları dört eşit parçaya bölün. Sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Közlenmiş kırmızı biberi, küçük küpler halinde kesin.Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Tavaya aldığınız mantarları, yüksek ateşte soteleyin.Lezzet vermesi adına doğranmış sarımsakları ekleyin ve zeytinyağında mantarları soteleme işlemini sürdürün.Son olarak; tuz, karabiber ve minik küpler halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ekleyin.Galeta ununa buladığınız fileto tavukların içine mantarlı harcı ekleyin. Bir dilim kaşar peyniri yerleştirdiğiniz tavukları rulo şeklinde sarın.Üzerlerine birer adet kürdan batırıp rulo şeklinde kalmalarını sağlayın.Çok az miktarda ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın.Hazırladığınız tavuk sarmaları yüksek ateşte, aralarda ters yüz ederek kızartın.Sos tenceresine domates salçası ve kremayı alın. 3-4 dakika pişirip, kıvamlı bir sos elde ettiğinizde ocaktan alın.Hazırladığınız sosu tabağa alın. Kızarttığınız tavukların kürdanlarını çıkarıp iki eşit parçaya bölün. Sosun üzerine yerleştirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
4uucI1.jpg

Kısır

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet salatalık
4 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet kıvırcık marul
2 adet limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane

m160112_fceb4.jpg

Taze soğanları incecik kıyın. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul ve maydanozları doğrayın.Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde kesin.
İnce bulguru oval bir tencereye alın. Biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırın.Bulguru salçalı sıcak su ile ıslattıktan sonra kapağını kapattığınız tencerede şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.Kısırın sosu için; limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı küçük bir kapta karıştırın.Doğradığınız yeşillik ve salatalıkları, suyunu çeken ince bulgur ile harmanlayın.Hazırladığınız sosu ekleyin, karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
6rrcM4.jpg

Trileçe

m160112_a8df6.jpg

6 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Fırın kabını yağlamak için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Şerbeti için
4 su bardağı soğuk süt
400 ml. krema

m160112_fceb4.jpg

Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilave ettikten sonra mikserle, yüksek devirde krema halini alana kadar karıştırın.Yumurta sarılarını da katıp, mikser yardımıyla karıştırma işlemini sürdürün.Toz şeker eriyene kadar homojen bir şekilde karışan yumurtalara elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı katın.Tatlının içinde hava kabarcıkları kalması için; bu aşamadan sonra kek harcını bir spatula yardımıyla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın.Tercihen dikdörtgen olan fırın kabını zeytinyağı ile yağladıktan sonra kek harcını fırın kabına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.Tatlının pandispanyasını önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Oda ısısında hafif bir renk alana kadar pişen tatlıyı fırından çıkartın. Oda ısısında dinlenmesi için bekletin.Sütlü şerbeti için; soğuk süt ve kremayı derin bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Ilınması için ocaktan alıp, bir kenarda bekletin.Pandispanyayı, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimlere ayırın. Ilınan süt şerbetini bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirin.Şerbetini çeken tatlıyı arzuya göre soğuttuktan sonra dilim olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Tavuk yemiyorum ama ben hamişken Herkül tavılsız yemekler bekliyorum Sendennn :)
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Güncel Ramazan Menümüze devam...... :f37:
 
Üst Alt