Ramazan 4. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü
Menü İçeriği :
Enginar çorbası
Mantarlı nohut yemeği
Buğday salatası
İrmik tatlısı
Enginar çorbası
4 adet enginar
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
Terbiye karışımı için
1 yemek kaşığı un
3/4 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Servisi için
1/4 demet dereotu
Sap kısımlarını kesip yaprak kısımlarını aldığınız enginarları derin bir tencereye alın. Taze sıkılmış limon suyu ve üzerlerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın.Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Patatesi iri küpler halinde kesin.Zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. Ardından patatesleri ekleyip karıştırın.Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış enginarları küçük küpler halinde kesin.Kavrulmakta olan sebzelere enginarları katıp 1-2 daha karıştırarak pişirin. Sıcak et suyunu katıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.Terbiye karışımı için; un, süt ve yumurta sarısını küçük bir kapta karıştırın. Kaynamakta olan sıcak et suyundan azar azar ekleyip kıvamını açın.Hazırladığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişirin.Kıvam alan çorbayı blenderdan geçirip püre haline getirdikten sonra tuzla tatlandırın.Servis kaselerine aldığınız çorbayı dereotuyla süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın.
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü
Menü İçeriği :
Enginar çorbası
Mantarlı nohut yemeği
Buğday salatası
İrmik tatlısı
Enginar çorbası
4 adet enginar
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
Terbiye karışımı için
1 yemek kaşığı un
3/4 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Servisi için
1/4 demet dereotu
Sap kısımlarını kesip yaprak kısımlarını aldığınız enginarları derin bir tencereye alın. Taze sıkılmış limon suyu ve üzerlerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın.Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Patatesi iri küpler halinde kesin.Zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. Ardından patatesleri ekleyip karıştırın.Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış enginarları küçük küpler halinde kesin.Kavrulmakta olan sebzelere enginarları katıp 1-2 daha karıştırarak pişirin. Sıcak et suyunu katıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.Terbiye karışımı için; un, süt ve yumurta sarısını küçük bir kapta karıştırın. Kaynamakta olan sıcak et suyundan azar azar ekleyip kıvamını açın.Hazırladığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişirin.Kıvam alan çorbayı blenderdan geçirip püre haline getirdikten sonra tuzla tatlandırın.Servis kaselerine aldığınız çorbayı dereotuyla süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın.