Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Ramazan 4. Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Enginar çorbası
Mantarlı nohut yemeği
Buğday salatası
İrmik tatlısı



W0YbLl.jpg

Enginar çorbası

m160112_a8df6.jpg

4 adet enginar
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
Terbiye karışımı için
1 yemek kaşığı un
3/4 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Servisi için
1/4 demet dereotu

m160112_fceb4.jpg

Sap kısımlarını kesip yaprak kısımlarını aldığınız enginarları derin bir tencereye alın. Taze sıkılmış limon suyu ve üzerlerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın.Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Patatesi iri küpler halinde kesin.Zeytinyağını ayrı bir tencerede kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. Ardından patatesleri ekleyip karıştırın.Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış enginarları küçük küpler halinde kesin.Kavrulmakta olan sebzelere enginarları katıp 1-2 daha karıştırarak pişirin. Sıcak et suyunu katıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.Terbiye karışımı için; un, süt ve yumurta sarısını küçük bir kapta karıştırın. Kaynamakta olan sıcak et suyundan azar azar ekleyip kıvamını açın.Hazırladığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişirin.Kıvam alan çorbayı blenderdan geçirip püre haline getirdikten sonra tuzla tatlandırın.Servis kaselerine aldığınız çorbayı dereotuyla süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
6s0ypq.jpg

Mantarlı nohut yemeği

m160112_a8df6.jpg

1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
250 gram mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

m160112_fceb4.jpg

Nohutları önceden haşlayın ve kabuklarını çıkarın.Tencereyi ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.Soğanların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Isınan tencereye alarak soteleyin, irice doğradığınız mantarları soğanlarla beraber kavurun.Domateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin.Mantarlar suyunu salıp geri çektiğinde salçayı ve domatesleri ekleyin.Daha önceden haşladığınız nohutları ekleyerek, nohutların üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk su ilave edin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.Tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşte nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
R1RUWS.jpg

Buğday salatası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı buğday (önceden ıslatılmış)
5 su bardağı su
6 adet cherry domates
1/2 su bardağı yeşil zeytin
4 adet salatalık turşusu
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1/2 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için
1/2 demet kıvırcık marul

m160112_fceb4.jpg

Tercihen suda bekletip, bol suda duruladığınız buğdayı derin bir tencereye alın. İçme suyu ilavesiyle orta ateşte 30 dakika kadar haşlayın.Salata yapacağınız için buğdayın haşlama suyunu süzdükten sonra sadece bir kez durulayın. Fazla suyunun süzülmesi bir süzgeçte bekletin.Sap kısımlarını çıkardığınız cherry domatesleri, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeksiz, dolmalık yeşil zeytin ve salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış buğdayı, derin bir salata kasesine alın. Doğranmış olan salata malzemeleri ile harmanlayın.Küçük bir kasede zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu karıştırarak hazırladığınız sosu salataya ekleyin. Son olarak ince çekilmiş ceviz içini ilave edip, salatayı karıştırın.Arzuya göre bol suda yıkanmış kıvırcık marul yaprakları ile servis edebileceğiniz salatayı sevdiklerinizle paylaşın.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
dqnQ1Q.jpg

İrmik tatlısı

m160112_a8df6.jpg

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı süt
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
Servisi için
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

m160112_fceb4.jpg

Sütü, irmiği, toz şekeri, limon kabuğunu ve vanilyayı tencereye aktarın.Tatlıyı koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.Tatlının kalıbından kolay çıkartılması ve dilimlenebilmesi için; ıslatıp, suyunu süzdürdüğünüz bir kaba irmikli harcını aktarın.Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.Kalıbından ters çevirerek çıkarttığınız tatlının üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi ve ceviz içi ekledikten sonra dilimleyerek servis edin.
nMgdvg.jpg
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Evet bugün içinde menümüz hazır, Rabbim oruçlarımızı kabul buyursun inşaAllah Amin...
 

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    22 Eki 2015
  • Mesajlar
    14,574
  • MFC Puanı
    28,888
Amin . Ama ben 4. Günde buldum yıkılcak ev sahbi:D 5. Gün menüsünde buluşmak üzre:p
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Evet bugün içinde menümüz var, Rabbim oruçlarımızı kabul buyursun inşaAllah...
 

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
Konum
Türkiye
  • Üyelik Tarihi
    1 Ağu 2008
  • Mesajlar
    9,956
  • MFC Puanı
    2,976
Abi acıktım ya dün akşam iftar vakti bir tost yedim sahurda yapamadık nasip olmadı koşturmacadan valla acıktım hea :D
 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Allah sabır versin, akşama kadar işin zor
 

Püf

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    8 Nis 2019
  • Mesajlar
    622
  • MFC Puanı
    48
bu yemekler arasında daha önce yediğim tek şey irmik tatlısıııı
tatlı olsun yeter bana zaten :)
 
Üst Alt