Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü

Herkül

Canım Dedem
Yönetici
Genel Sorumlu
Profil Bilgileri
Üyelik Tarihi :
4 Haz 2013
Bulunduğu Yer :
BERGAMA
Mesajları :
30,932
Puanları :
5,260
Ramazan Sofrası 29.Gün İftar Menüsü
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim,ramazan menüsü


Menü İçeriği :
Erişte çorbası
Semizotu yemeği
Barbunya
Hindistan cevizli muhallebi




Erişte çorbası


1 çay bardağı yeşil mercimek
1,5 çay bardağı erişte
3 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarhun otu


Yeşil mercimekleri bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesi ile yumuşayıncaya dek yaklaşık 10 dakika haşlayın.Haşlandıktan sonra hemen süzün ve soğuk sudan geçirin. Bir kenarda beklesinler.Bir tencereye tereyağını alıp eritin ve üzerine zeytinyağını ilave edin, yağ ısınınca rendelenmiş kuru soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşinceye dek kavurun.Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.Ardından sıcak suyu, tavuk suyunu , haşlanmış mercimeği ve erişteyi ekleyin. Eriştelerin yapışmaması için bir süre karıştırın.Tarhun otunu da ilave edin ve çorba koyu bir kıvam alana dek ara ara karıştırarak orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.Pişmesine yakın tuzunu da ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edin.

 

Herkül

Canım Dedem
Yönetici
Genel Sorumlu
Profil Bilgileri
Üyelik Tarihi :
4 Haz 2013
Bulunduğu Yer :
BERGAMA
Mesajları :
30,932
Puanları :
5,260

Semizotu yemeği


1 demet semizotu
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
2 yemek kaşığı kırık pirinç
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Semizotunun saplarını ayıklayıp, bol suyla güzelce yıkayın. Ardından ince ince doğrayın. Vitamin değerini kaybetmemesi için doğramak yerine elinizle de koparabilirsiniz.Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve küp küp doğradığınzı kuru soğanı ilave edin, biraz kavurduktan sonra ince ince doğradığınız sivri biberi ekleyin.Birkaç dakika bu şekilde kavurduktan sonra salçayı ilave edip karıştırın ve ardından küp küp doğradığınız domatesi de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.Semizotunu ilave edin, ardından baharatları, yıkanmış pirinci ve suyu da ekleyin ve güzelce karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından ocaktan alıp afiyetle tüketin.

 

Herkül

Canım Dedem
Yönetici
Genel Sorumlu
Profil Bilgileri
Üyelik Tarihi :
4 Haz 2013
Bulunduğu Yer :
BERGAMA
Mesajları :
30,932
Puanları :
5,260

Barbunya


1 kilogram taze barbunya
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet büyük boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy domates
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Servisi için
1/4 demet maydanoz
1 adet taze sıkılmış limon suyu (arzuya göre)


Kabuklarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız barbunyaları üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte 10 dakika kadar haşlayın.Kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıklayın, lezzet vermesi için bütün olarak bırakın. Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip uç kısımlarını aldığınız domatesleri rendeleyin.Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Rendelenmiş soğan ve sarımsakları katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin. Patates ve havuç küplerini katıp kısa süre kavurun.Hafif renk vermesi için domates salçası ve rendelenmiş domatesleri katıp kısık ateşte pişmeye bırakın.Haşlanmış barbunyayı süzüp tencereye alın. Toz şeker, tuz ve sıcak suyu ekledikten sonra kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısısına gelene kadar dinlendirin.Sonrasında derin bir servis kabına aktardığınız barbunyayı; arzuya göre üzerine gezdirdiğiniz sızma zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, incecik kıyılmış maydanoz eşliğinde ılık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

 

Herkül

Canım Dedem
Yönetici
Genel Sorumlu
Profil Bilgileri
Üyelik Tarihi :
4 Haz 2013
Bulunduğu Yer :
BERGAMA
Mesajları :
30,932
Puanları :
5,260

Hindistan cevizli muhallebi


500 ml.inek sütü
250 ml.hindistan cevizi sütü
250 ml.hindistan cevizi kreması
70 gram pirinç unu
1/2 adet vanilya çubuğu
1/2 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
1/2 su bardağı agave şurubu


Bir litrelik süt ve krema karışımını (inek sütü, Hindistan cevizi sütü ve kreması) tencereye aktarın.Ortadan ikiye kestiğiniz vanilya çubuğunun iç kısmını kazıdıktan sonra tencereye alın. Agave şurubu ve rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyin.Yavaş yavaş karıştırdığınız muhallebi karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın.Kaynamaya başlayan süte, pirinç ununu yavaşça ekleyin ve bir yandan da tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.5 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan tatlı karışımını ocaktan alın.Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı, buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinize ikram edin.

 

Herkül

Canım Dedem
Yönetici
Genel Sorumlu
Profil Bilgileri
Üyelik Tarihi :
4 Haz 2013
Bulunduğu Yer :
BERGAMA
Mesajları :
30,932
Puanları :
5,260
Teşekkürler, yine sağlıklı ve besleyici bir menü olmuş
 

Herkül

Canım Dedem
Yönetici
Genel Sorumlu
Profil Bilgileri
Üyelik Tarihi :
4 Haz 2013
Bulunduğu Yer :
BERGAMA
Mesajları :
30,932
Puanları :
5,260
Güncel Ramazan sofrası menülerimize buradan ulaşabilirsiniz.
 

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MegaForum Üyesi
Profil Bilgileri
Üyelik Tarihi :
25 May 2016
Bulunduğu Yer :
Karpuz Kabuğu
Mesajları :
5,172
Puanları :
4,060
Çorbası dışında menü tırt :sigara
 

Herkül

Canım Dedem
Yönetici
Genel Sorumlu
Profil Bilgileri
Üyelik Tarihi :
4 Haz 2013
Bulunduğu Yer :
BERGAMA
Mesajları :
30,932
Puanları :
5,260
Güncel Ramazan Sofrası menülerimizi buradan takip edebilirsiniz.
 
Üst